Google+

Cine sunt judecatorii Curtii de Apel care au mentinut decizia primei instante de a declara nule alegerile locale de la Chisinau - ZdG.md

Judecatorii Ala Malii, Ecaterina Palanciuc si Vladislav Clima au fost cei care au mentinut decizia primei instante, prin care alegerile locale din mun. Chisinau nu au fost validate.

 

Vladislav Clima a devenit judecător la Curtea de Apel în 2017, fiind numit în funcţie prin decretul preşedintelui Igor Dodon. Clima a activat anterior în funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Ciocana. Acesta este fiul lui Nicolae Clima, fost judecător la Curtea Supremă de Justiţie şi fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Fostul judecător a fost de-a lungul timpului ţinta mai multor acuzaţii.

 

Potrivit declaraţiei de avere, pe parcursul anului 2017, Vladislav Clima a ridicat un salariu de la Curtea de Apel în mărime de circa 186 de mii de lei, iar de la Judecătoria Ciocana a obţinut un salariu de 63 de mii de lei. Clima a trecut în declaraţie şi un salariu de circa 45 de mii de lei din activitatea didactică.

 

Magistratul a mai obţinut un venit mărime de 200 de mii de lei în urma vânzării automobilului de model Honda CRV  şi o donaţie în mărime de 10 mii de euro. Familia Clima deţine două terenuri intravilane, cinci apartamente, două case de locuit şi două garaje, la care se mai adaugă trei automobile, unul dintre ele fiind un Passat Comfortline, procurat în 2017 cu 20 de mii de euro.

 

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE ZIARUL DE GARDA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn