Google+

Procuratura Generala: scrisoarea colegului de celula al lui Veaceslav Platon, in care spune ca i s-a propus sa-l omoare pe omul de afaceri, a fost scrisa sub dictarea lui Platon

Procuratura Generala: scrisoarea colegului de celula al lui Veaceslav Platon, in care spune ca i s-a propus sa-l omoare pe omul de afaceri, a fost scrisa sub dictarea lui Platon
Embed:

Scrisoarea colegului de celula al lui Veaceslav Platon, in care spune ca i s-a propus sa-l omoare pe omul de afaceri, a fost scrisa sub dictarea lui Platon. Sustine Procuratura Generala, care a prezentat imagini video cu declaratiile detinutului. Avocatii fostului deputat nu ne-au raspuns la telefon.

 

“-A aparut ideea de a scrie o astfel de plangere fictiva, doar ca ea nu trebuia sa ajunga mai departe de peretii celulei. Respectiv, m-am asezat si am scris cererea data cu ajutorul lui Platon. Cererea nu avea nicio valoare. Era fictiva." 

 

 Sunt secventele video publicate astazi de Procuratura Generala, in care apare un barbat, care ar fi colegul de celula al lui Platon. Acesta a confirmat ca el este autorul scrisorii, in care a spus ca i s-a propus sa-l omoare pe omul de afaceri in schimbul libertatii sale, dar sustine ca aceste informatii sunt false si ca el le-a scris la insistenta lui Veaceslav Platon. 

 

"Eram intr-un soc, pentru ca documentul dat nu trebuia sa iasa din celula si acest document a fost scris de noi doi. Numai noi stiam de el.“ 

 

In comunicatul Procuraturii Generale se mai arata ca documentul a fost scris in decembrie, anul trecut. Totodata, institutia sustine ca va investiga in continuare acest caz. Intre timp, reprezentantii Oficiului Avocatului Poporului au anuntat ca astazi au facut o vizita inopinata la penitenciarul 13 si spun ca au vorbit cu Veaceslav Platon, care a declarat ca nu ar avea probleme de sanatate.

 

Acesta ar fi mentionat doar ca vrea sa-i fie asigurat dreptul la vot pentru alegerile de maine. Avocatii omului de afaceri nu ne-au raspuns la telefon pentru comentarii. In 2017, Platon a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru escrocherie si spalare de bani in proportii deosebit de mari in dosarul BEM. Ulterior el s-a mai ales cu o pedeapsa de 12 ani de inchisoare pentru escrocherie si spalare de bani.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn