Google+

Colonelul Cavcaliuc: avere nedeclarata. Apartamentele primite in dar de cei doi copii ai sai de 8 ani si 11 ani - VIDEO/Rise.md

Gheorghe Cavcaliuc are 35 de ani, epoleti de colonel si funcţia de sef adjunct al Inspectoratului General al Politiei. In 2017 acesta nu si-a declarat intreaga avere. Mai exact, apartamentele primite in dar de cei doi copii ai sai de opt ani si 11 ani, scrie rise.mdPrima locuinţă are 58 de metri pătraţi şi se află într-un bloc nou de pe strada Bucuriei din Chişinău. Cel de-al doilea apartament are 91 de metri pătraţi şi se află într-un bloc de pe strada Ceucari. Peste trei luni de la donaţie, locuinţa de pe strada Ceucari a fost vândută. Detalii, AICI şi AICI

 

În declaraţia de avere pentru anul 2017 Cavcaliuc a evitat să raporteze cele două apartamente, dar şi venitul obţinut din vânzarea unuia dintre ele. (Detalii, AICI) Asta deşi persoanele publice sunt obligate să declare proprietăţile tuturor membrilor familiei, inclusiv a copiilor minori şi a persoanelor aflate la întreţinere.

 

 

Reporter: De ce nu aţi declarat cele două apartamente ale copiilor, iar unul l-aţi şi vândut? Venitul nu l-aţi declarat.
Gheorghe Cavcaliuc: Eu nu am apartamente, vorbim după asta. Eu mă grăbesc. Vă aştept pe 15 mai la mine şi după aia vă dau toate explicaţiile.

 

Deşi susţine că nu are apartamente, peste o săptămână de la realizarea acestui interviu, mai exact pe 11 aprilie 2018, Cavcaliuc a depus repetat declaraţia de avere. Aici găsim deja apartamentul din strada Bucuriei primit în dar de către mezinul familiei.

 

În acelaşi timp, Cavcaliuc a anticipat lucrurile şi a mai declarat o locuinţă de 68 de metri pătraţi din acelaşi bloc. (Detalii, AICI) Apartamentul a fost primit în dar de către fiul mai mare al colonelului de poliţie la începutul acestui an şi ar urma să figureze în declaraţia de avere pentru 2018. Dar nici de data aceasta Cavcaliuc nu a declarat tot. A uitat să raporteze venitul obţinut din vânzarea apartamentului din strada Ceucari. Detalii, AICI

 

DONATORII – PĂRINȚII

În toate cazurile donatorii au fost părinţii colonelului de poliţie. Acum trei ani, Petru şi Parascovia Cavcaliuc au cumpărat în blocul de pe strada Bucuriei trei apartamente. În prezent în proprietatea lor a rămas doar un apartament de 107 metri pătraţi. În el îşi are oficiul fosta soţie a lui Cavcaliuc – Eugenia, care este notar. Detalii, AICI şi AICI

 

Blocul de pe strada Bucuriei a fost dat în exploatare la sfârşitul anului 2014 şi se află în imediata apropiere a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, instituţie la care Cavcaliuc tocmai lucra în acel an. Preţul unui metru pătrat a fost de 540 de euro. Dacă e să calculăm conform preţului de piaţă, reiese că pentru cele trei apartamente părinţii lui Gheorghe Cavcaliuc au cheltuit aproximativ 125 de mii de euro, ceea ce însemna atunci aproape două milioane şi jumătate de lei.

 

PETRU CAVCALIUC, tatăl lui Gheorghe Cavcaliuc: Eu vă explic şi mai multe întrebări de acestea să nu am. Am 15 ani în Italia. La mine sunt hârtiile, documentele, toate celea sunt la soţie. Soţia încă înaintea mea s-a dus în Italia şi acum e tot acolo. Înseamnă că este de unde sau nu?

 

CITESTE MAI DEPARTE PE RISE.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn