Potrivit Casei Nationale de Asigurari in Medicina, elevii si studentii, care isi fac studiile in alte localitati decat cele in care traiesc, se pot inregistra la medicul de familie din policlinica din apropierea institutiei de invatamant.

Publicat:22.09.2017, 10:13

Potrivit celor de la CNAM, pentru inregistrarea la medicul de familie sau schimbarea acestuia, elevii si studentii trebuie sa completeze o cerere de inregistrare. In cazul elevilor cu varsta de pana la 18 ani, cererea este completata de parinti, iar studentii si elevii cu varsta de peste 18 ani depun personal cererea la medicul de familie ales. vedeti aici modelul de cerere: versiunea în românaversiunea în rusa).

Daca elevul isi face studiile intr-o alta localitate, dar revine zilnic acasasa, cererea este depusa la medicul sau de familie. 

La schimbarea medicului de familie intr-o alta institutie medicala, tinerii trebuie sa depuna cererea semnata de medicul ales la Serviciul teritorial de relatii cu beneficiarii al CNAM (accesati aici datele de contact ale serviciilor teritoriale de relatii cu beneficiarii ale CNAM).