Google+

Conditii mai bune pentru micii pacienti de la Institutul Mamei si Copilului. Sectiile de urologie si ginecologie au fost renovate si arata ca nou-noute - VIDEO

Conditii mai bune pentru micii pacienti de la Institutul Mamei si Copilului. Sectiile de urologie si ginecologie au fost renovate si arata ca nou-noute - VIDEO
Embed:

Conditii mai bune pentru micii pacienti de la Institutul Mamei si Copilului. Sectiile de urologie si ginecologie au fost renovate si arata ca nou-noute. Pana la reparatie saloanele aratau jalnic. Acum de noile conditii se bucura atat pacientii cat si lucratorii medicali. Modernizarea a costat 4 milioane de lei, bani oferiti de guvernul Romaniei.

 


Maria Somoschi din Ungheni, cutreiera spitalele deja de 5 ani. Fiul ei sufera de insuficienta renala inca de cand s-a nascut. A fost internata de mai multe ori in Sectia de Urologie a Institutului Mamei si Copilului, asa ca pentru ea schimbarea este vizibila.

 

Maria SOMOSCHI: "Atunci era doar o baie si era rand mare, acum e cu mult mai comod, avem un dulap pentru haine, noptiere, patul e mai comod, copiii se simt bine, conditiile ca acasa”.

 

"Era ca pe timpurile Uniunii Sovietice, iar acum suntem ca în Europa”.    

 

Sectia de urologie a fost infiintata in anul 1974 si de atunci nu a mai fost reparata. Intr-un an lucrurile s-au schimbat. A fost renovat fiecare coltisor, a fost inlocuit mobilierul, amenajata o cantina si chiar a aparut si un spatiu de joaca pentru pacienti.

 

Rodica MANOLE, SEFA SECTIEI GINECOLOGIE INFANTILA: "Pentru prima data in istorie s-a efectuat asa reparatie,  suntem printre primele sectii care au obtinut aceasta reparatie”.

 

Veronica Zaharia este asistenta superioara in sectia de urologie si munceste de 29 de ani aici. Acum spune ca vine cu placere la serviciu.

 

Veronica ZAHARIA, ASISTENTA SUPERIOARA, SECTIA DE UROLOGIE: "Si pacientii se atarna altfel si noi ne simtim ca acasa, sunt conditii pentru a lucra si a acorda asistenta pacientilor.” 

 

 Renovarea sectiilor de Urologie si Ginecologie a costat 4 milioane de lei, bani acordati de guvernul Romaniei. 

 

Daniel IONITA, AMBASADORUL ROMANIEI IN RM: "Mi-a placut ce am vazut astazi si o spun cu inima larga, dorim ca aceasta dezvoltare sa ajunga la cetateni”.

 

 Anual in sectiile de urologie si  ginecologie a Institutului Mamei si Copililui se trateaza in jur de 2 mii de pacienti. Pana acum din banii Guvernului Romaniei au fost renovate 5 sectii de la Institutul Mamei si Copilului precum si mai multe laboratoare. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn