Google+

Creanga: Decizia de a vota un guvern NU are legatura cu situatia in care se afla presedintele PLDM Vlad Filat

Decizia celor 8 deputati PLDM care au votat Guvernul Filip nu are nicio legatura cu situatia in care se afla liderul liberal-democrat Vlad Filat. Asta sustine Stefan Creanga, unul dintre cei 8 deputati care si-au pus semnaturile pentru proaspatul cabinet de ministri.

 

"Tinand cont de speculatiile din ultima perioada aparute in presa reiteram ca decizia noastra de a vota un guvern NU are legatura cu situatia in care se afla presedintele PLDM Vlad Filat. Dumnealui beneficiaza, conform legii, de prezumtia nevinovatiei si urmeaza sa o dovedeasca in instantele nationale sau internationale. Decizia noastra de a vota un guvern este strict legata de necesitatea evitarii în acest moment a alegerilor anticipate şi a catastrofei economice şi sociale pe care le-ar aduce acestea.

 

Mai mult, declaratiile recente ale opozitiei, de altfel cunoscute, de instituire a unui moratoriu pe vectorul de integrare europeana, dar şi actiunile agresive de destabilizare a Republicii Moldova reconfirma justetea deciziei luate. Cu fiecare actiune a opozitiei, devine tot mai clara intentia acestor partide de a folosi nemultumirea oamenilor în scopuri personale şi geopolitice. Alegerile sunt o forma democratica de accedere a partidelor politice la putere.

 

Totuşi, declanşarea alegerilor anticipate acum ar însemna pierderea optiunii europene a Republicii Moldova pentru o perioada nedeterminata. Cei care urca astazi pe scena în fata oamenilor ştiu asta şi asta îşi doresc. 

 

Din numele deputatilor PLDM care au votat guvernul."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn