Google+

Justitia ii trateaza diferit pe Ilan Sor si pe Gheorghe Petic, spun expertii de la CRJM. In timp ce Sor poate alege daca sa se prezinte sau nu la judecata pentru ca isi face campanie, lui Petic i se interzice in general sa faca agitatie - VIDEO

Justitia ii trateaza diferit pe Ilan Sor si pe Gheorghe Petic, spun expertii de la CRJM. In timp ce Sor poate alege daca sa se prezinte sau nu la judecata pentru ca isi face campanie, lui Petic i se interzice in general sa faca agitatie - VIDEO
Embed:

Justitia moldoveneasca ii trateaza diferit pe Ilan Sor si pe Gheorghe Petic, retinuti ambii inainte de campania electorala, doar ca in perioade diferite. Asta spun expertii de la Centrul de Resurse Juridice din Moldova care nu inteleg de ce Sor a fost eliberat in 2014 pentru a-si face campanie la localele de atunci, in timp ce Gheorghe Petic, retinut toamna aceasta pentru viol, ramane dupa gratii. Avocatii acestuia spun ca fostul politist de frontiera nu isi poate face campanie nici din penitenciar si are programate sedinte in fiecare zi.


Avocatii lui Gheorghe Petic sustin ca instanta de judecata de la Orhei a respins si solicitarea de a permite jurnalistilor sa mearga in penitenciarul in care fostul politist de frontiera este detinut, pentru a sta de vorba cu el. 

 

Angela ISTRATE, AVOCAT: “Practic in fiecare zi avem sedinte de judecata, am solicitat instantei sa permita lui Petic sa-si faca campanie in penetenciar insa au respins. Justitia de la noi incalca drepturile omului lui Sor i se ofera anumite facilitati dar lui petic deloc.”

 

Presedintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova Vladislav Gribincea, sustine situatia in care se afla acum 4 ani Ilan Sor, inainte de campania electorala pentru alegerile locale, este identica cu cea a lui Petic de acum, doar ca justitia ii trateaza diferit pe cei doi.

 

Vladislav GRIBINCEA, AVOCAT: “Sor a fost arestat pe 6 mai, pe 25 mai 2015 a fost introdus pe liste ca candidat la alegerile locale si a doua zi a fost eliberat. In cazul lui Petic fix asa a fost arestat inainte de campania electorala dar nu este eliberat, lege spune ca candidatii nu pot fi arestati in campanie daca nu sunt prinsi in flagrant.”

 

Avocatii Primarului de Orhei, care este condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare de prima instanta, nu ne-au raspuns la telefon pentru a comenta aceasta situatie. Am sunat la judecatoria din Orhei pentru a obtine o reactie la acest subiect, iar reprezentantii institutiei ne-au spus ca vor reveni cu un raspuns.

 

Gheorghe Petic a fost introdus pe listele blocului ACUM pentru a participa la alegerile din februarie pe circumscriptia nationala. Aparatorii lui au solicitat instantelor de judecata sa-l elibereze sau sa-i permita sa-si promoveze candidatura din penetenciar, insa ambele solicitari au fost respinse.

 

Petic a fost retinut in luna octombrie, fiind suspectat ca ar fi violat o femeie. El, insa, sustine ca este nevinovat si considera ca dosarul i-a fost fabricat in semn de razbunare pentru ca a dezvaluit nereguli de la frontiera moldo-romana in care ar fi implicati functionari de rang inalt din politie.

 

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinau găsiţi imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar şi din lume!  Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn