Google+

CtEDO a reactionat in cazul cetatenilor turci expulzati suspect din Republica Moldova si cere explicatii de la Guvern - ZdG

Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a acceptat spre examinare cererea avocatului Vitalie Nagacevschi in interesele cetatenilor turci expulzati in mod suspect din Republica Moldova. Curtea a cerut Guvernului R. Moldova explicatii pe marginea cazului pana la data de 5 octombrie 2018, pana atunci, procedura fiind suspendata, scrie Ziarul de Garda.ZdG vă prezintă documentul remis de CtEDO în adresa avocaţilor cetăţenilor turci. Conform unor surse, dreptatea la CtEDO o caută cinci dintre cetăţenii turci expulzaţi ieri, 6 septembrie, din R. Moldova, scrie Ziarul de Garda.

 

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a fost sesizată în legătură cu expulzarea celor şapte cetăţeni turci din R. Moldova de către Vitalie Nagacevschi, preşedintele Asociaţiei „Juriştii pentru Drepturile Omului”. Cererea a fost depusă joi, 6 septembrie, iar o reacţie din partea reprezentanţilor CtEDO a venit la aproape 24 de ore. Printr-un răspuns, CtEDO informează că a preluat cazul şi cere de la Guvernul R. Moldova explicaţii pe marginea expulzării cetăţenilor turci. Până la acea dată, procedura a fost suspendată.

 

În document se precizează că Guvernul a fost somat să răspundă la câteva întrebări. Printre ele, Guvernul este întrebat dacă cetăţenii turci au avut posibilitatea să schimbe decizia privind extrădarea sau dacă aceştia au solicitat azil politic în R. Moldova.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn