Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a acceptat spre examinare cererea avocatului Vitalie Nagacevschi in interesele cetatenilor turci expulzati in mod suspect din Republica Moldova. Curtea a cerut Guvernului R. Moldova explicatii pe marginea cazului pana la data de 5 octombrie 2018, pana atunci, procedura fiind suspendata, scrie Ziarul de Garda.

Publicat:07.09.2018, 11:30ZdG va prezinta documentul remis de CtEDO în adresa avocatilor cetatenilor turci. Conform unor surse, dreptatea la CtEDO o cauta cinci dintre cetatenii turci expulzati ieri, 6 septembrie, din R. Moldova, scrie Ziarul de Garda.

Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a fost sesizata în legatura cu expulzarea celor sapte cetateni turci din R. Moldova de catre Vitalie Nagacevschi, presedintele Asociatiei „Juristii pentru Drepturile Omului”. Cererea a fost depusa joi, 6 septembrie, iar o reactie din partea reprezentantilor CtEDO a venit la aproape 24 de ore. Printr-un raspuns, CtEDO informeaza ca a preluat cazul si cere de la Guvernul R. Moldova explicatii pe marginea expulzarii cetatenilor turci. Pâna la acea data, procedura a fost suspendata.

În document se precizeaza ca Guvernul a fost somat sa raspunda la câteva întrebari. Printre ele, Guvernul este întrebat daca cetatenii turci au avut posibilitatea sa schimbe decizia privind extradarea sau daca acestia au solicitat azil politic în R. Moldova.