Google+

Cu doua saptamani inainte de parlamentare si zeci de la dizolvarea cabinetului Filip, guvernul si-a asumat mai multe proiecte sociale - VIDEO

Cu doua saptamani inainte de parlamentare si zeci de la dizolvarea cabinetului Filip, guvernul si-a asumat mai multe proiecte sociale - VIDEO
Embed:

Cu doua saptamani inainte de parlamentare si zeci de la dizolvarea cabinetului Filip, guvernul si-a asumat mai multe proiecte sociale. Miscarea vine in contextul in care Parlamentul si-a incheiat deja mandantul. Totusi, deputatii au la dispozitie doua zile ca sa opreasca initiativele executivului. Este o procedura lipsita de logica, comenteaza expertii din drept.


Ieri in sedinta de guvern prezidata de Pavel Filip, si el candidat la alegerile din februarie, executivul si-a asumat in fata Parlamentului sapte proiecte care prevad modificari la bugetul pentru acest an.

 

A fost nevoie de aceasta decizie, deoarece mandatul actulului legislativ s-a incheiat si parlamentarii nu se mai pot convoca. Astazi, Andrian Candu, aflat la intalniri cu alegatorii, a lasat la o parte, pentru cateva minute discutiile electorale, ca sa comenteze in calitate de presedinte al parlamentului.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI RM: “Cele 7 proiecte de legi au ajuns ieri in Parlament, au fost inregistrate. Guvernul intr-adevar si-a asumat raspunderea pentru proiecte importante, cum ar fi de asigurai sociale, ce tin de sistemul unic de salarizare. La fel s-au adus simplificari la raportarea elementelor sociale.”

 

Deputatii au totusi o sansa sa conteste aceste proiecte. 

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI RM: “Sunt 72 de ore ca deputatii care vor sa depuna motiune de cenziura ca sa le atace. Daca nu se intampla nimic, ele vor intra in vigoare. Trebuie 26 de semnaturi pentru a initia motiunea de cenzura.”

 

Motiunea de cenzura ar insemna dizolvarea cabinetului Filip, care si asa isi incheie lucrarile. Liderii fractiunilor de opozitie ne-au spus astazi ca nu vor face nimic. Expertii din drept spun ca miscarea premierului este amorala.

 

Vladislav GRIBINCEA, CENTRUL DE RESURSE JURIDICE DIN MOLDOVA: “Prin astfel de decizii, Guvernul ofera de facto alegatorilor anumite facilitati in perioada electorala. Membrii guvernului sunt candidati electorali, iar un astfel de comportament submineaza egalitatea de sanse ale tuturor candidatilor, deoarece alegatorii percep acest lucru ca pe un beneficiu pentru el. De aceea, cred ca nu este moral corect ca un guvern responsabil sa faca pomene electorale.”

 

Consilierul pe comunicare al Prim-ministrului ne-a spus ca guvernul este in deplina activitate legala si ca institutia nu poate sa-si reduca din eficienta chiar daca suntem in campanie electorala. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn