Google+

Cum a vrut un moldovean de 40 de ani, din Chisinau, sa-l execute, in stil mafiot, pe fotograful din Odessa. Firul evenimentelor - VIDEO

Fotograful moldovean din Odessa si-a vazut moartea cu ochii weekendul acesta, in satul Cepari. Prietenul sau, cu care facea trafic de tigarete, a vrut sa il execute, in stil mafiot, la doi pasi de Bistrita, scrie presa locala de peste Prut, bistriteanul.ro.Sâmbătă dimineaţa, Vadim, un fotograf de 31 de ani din Odessa, cu dubla cetatenie - moldoveneasca si ucraineana, a fost găsit pe un câmp din Cepari, cu 6 plăgi împuşcate. Deşi pare greu de crezut, acesta a fost salvat, iar în prezent se recuperează, după o operaţie, un urma căreia i-au fost extrase trei gloanţe din corp.

 

Într-o conferinţă de presă, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan a explicat care a fost firul evenimentelor.

 

Cei doi se cunoşteau, fiind implicaţi în perioada 2017-2018 în trafic de ţigări de contrabandă. Aceştia au venit cu un autoturism din Ungaria, ajungând în noaptea de 13 spre 14 aprilie în Bistriţa-Năsăud. Se pare că contrabanda cu ţigări i-a purtat pe cei doi în această călătorie.

 

„Pe baza investigaţiilor efectuate a rezultat faptul că faptele au fost comise de cetăţeanul Republicii Moldova, inculpatul F**** M****, cu domiciliul în Chişinău, în dauna unei victime domiciliate în fapt în localitatea Odessa, Ucraina.

 

În concret, a rezultat din probe că cei doi se cunoşteau şi că în perioada anilor 2017-2018, au fost implicaţi în traficul de ţigări de contrabandă. Pe acest fond, în seara de 13 aprilie, inculpatul având asupra sa o armă şi muniţie s-a deplasat pe teritoriul României dinspre Ungaria, la volanul unui autovehicul, fiind împreună cu victima, cu care a plecat apoi în municipiul Satu Mare, de unde s-au întors spre judeţul Bistriţa-Năsăud, ambii ajungând în noaptea de 13 spre 14 aprilie pe raza satului Cepari, comuna Dumitra”, explică prim procurorul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan.

 

Moldoveanul a vrut să-l execute, în stil mafiot, pe fotograf

 

Pe traseu, atacatorul i-a spus fotografului că trebuie să se întâlnească cu o cunoştinţă în satul Cepari, iar cei doi au oprit la ieşirea din localitate, lângă o casă aflată în construcţie.

 

Atacatorul i-a spus fotografului să intre în casă, moment în care a luat o armă cu armortizor, pregătită dinainte şi a început să tragă în basarabeanul de 31 de ani. Când şi-a dat seama ce se întâmplă, acesta a luat-o la fugă pe dealurile din apropiere.
„Pe traseu, în vederea unei eventuale întâlniri cu o persoană pe care o cunoştea inculpatul, la ieşirea din localitatea Cepari spre satul Tărpiu, cei doi au oprit autovehiculul în care se aflau, intrând la un imobil în construcţie, mai întâi acest lucru fiind efectuat de către victimă. La ieşirea din autovehicul, inculpatul a luat asupra sa arma cu amortizor şi în momentul în care victima a intrat în imobil inculpatul a şi executat focuri de armă asupra sa. Astfel, victima a fost împuşcată în spate, dar şi în zona feţei şi a braţelor, în momentul în care s-a întors spre inculpat. În final victima a reuşit să fugă din locul respectiv, solicitând sprijinul unui martor aflat în apropiere”, mai spune procurorul.

 

Ar fi încercat să tragă în poliţişti

 

Inculpatul de 40 de ani a fost prins la 180 de kilometri distanţă de comiterea faptei, în judeţul Maramureş. Acesta ar fi fost identificat de către poliţişti pe baza fotografiilor pe care victima le avea în telefon.

 

Surse din anchetă precizează faptul că individul a fost prins în urma unui filtru al poliţiei. Acesta s-ar fi întins spre ceva în maşină, moment în care agentul care îl oprise a îndreptat arma asupra sa şi l-a somat să stea nemişcat, iar basarabeanul s-a conformat.
Asupra basarabeanului s-a găsit arma cu care a tras asupra colegului său. Se bănuieşte că individul s-ar fi întins spre aceeaşi armă în momentul în care a fost oprit de către poliţişti.

 

Bărbatul ar avea antecedente penale, fiind vorba despre infracţiuni comise cu violenţă. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi arestat ulterior pentru 30 de zile. Basarabeanul este cercetat pentru tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă şi contrabandă calificată cu arme şi muniţie.

 

Individul nu îşi recunoaşte vinovăţia. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să petreacă cel puţin 15 ani după gratii.

 

Sursa articol: bistriteanul.ro.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn