Google+

A V-a editie a Simpozionului National de Cardiologie, care se petrece in cadrul Zilelor Universitatii si Conferintelor stiintifice anuala a USMF, a avut loc in capitala. Cum s-a desfasurat - GALERIE FOTO/VIDEO

A V-a editie a Simpozionului National de Cardiologie, care se petrece in cadrul Zilelor Universitatii si Conferintelor stiintifice anuala a USMF, a avut loc in capitala. Cum s-a desfasurat - GALERIE FOTO/VIDEO
Embed:

La data de 18 octombrie, a.2018 a avut loc a V - a editie a Simpozionului National de Cardiologie, care se petrece in cadrul Zilelor Universitatii si Conferintelor stiintifice anuala a USMF ”N.Testemitanu” din Chisinau.

 

Iniţiatorul şi forţa motrică a acestui eveniment este şeful Catedrei de Cardiologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, D-nul Profesor Valeriu Revenco. Profesorul a venit cu initiativa să familiarizeze medicii cardiologi, medicii de familie, rezidenţii din ţara noastră cu noutăţile şi  tendinţele  Ghidurilor Internaţionale în Cardiologie.

 

 Este o tradiţie frumoasă şi un lucru de o importanţă majoră pentru întreaga societate medicală, deoarece nu toţi medicii au posibilitatea să participle la lucrările Congresului Eutropean de Cardiologie, ce se petrece annual în diferite oraşe europene.

 

În cardul acestei conferinţe s-a discutat  despre ţintele terapeutice noi pentru hipertensiunea arterială, recomandările moderne pentru tratamentul acesteia, rolul terapiei combinate – importanţa administrării preparatelor ce conţin două sau mai multe substanţe active. 

 

Tratamentul medicamentos al hipertensiunii arteriale necomplicate începe deja cu dublă terapie într-o singură pastilă, spre deosebire de ghidul precedent ce recomanda monoterapia. Motivele acestei schimbări sunt multiple.

 

Până la 80% din pacienţii ce ar fi trebuit să treacă de pe monoterapie pe dublă terapie nu au făcut acest lucru. De asemenea, dubla terapie este mai eficientă în controlul tensiunii arteriale, la doze mai mici, reducând astfel la minimum riscul reacţiilor adverse. Administrarea medicamentelor într-o singură pastilă a fost aleasă pentru a creşte aderenţa la tratament, una din cei mai importanţi factori ai lipsei de control a tensiunii arteriale.

 

Tensiunea arterială crescută a fost prima cauză de moarte prematură în a.2015 în lume, fiind responsabilă pentru aproape 10 milioane de decese, constituind cauza principal a dizabilităţilor (din cauza infarctului de mioacard şi a accidentelor vasculare cerbrale). Este o condiţie globală, care afectează peste un miliard de persoane, 150 de milioane din acestea fiind în Europa Centrală şi de Est.

 

Procentul de persoane afectate creşte cu vârsta: peste 60% din persoanele peste 60 de ani au hipertensiune arteriala, numărul acestora este în creştere. Se estimează că în anul 2025 această cifră va ajunge la 1.5 miliarde.     

 

Tradiţional, Reprezentanţa ”Gedeon Richter” în Republica Moldova este sponsorul principal al acestei conferinţe, ca de fapt a multor alte evenimente cu caracter didactic,  educativ şi social în domeniu sănătăţii.    

 

La lucrarile Simpozionului au participat în jur de 300 medici cardiologi, medici de familie, medici rezindenti atit din Chisinau cit şi din Bălţi, Edineţ, Cahul, Criuleni etc…

 

 

 

 

 

 

 

*Acest articol este un produs comercial. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn