Google+

Cum un cetatean inexistent are statut de alegator si drept de vot la alegerile parlamentare din iarna - Rise.md

A - vine de la Alla. L - de la Lerman. Alla Lerman s-a nascut pe 11 septembrie 1977. Peste doi ani si doua luni a decedat. Mult mai tarziu, o organizatie de crima organizata a cules datele ei din cimitir si a creat o identitate falsa. Astfel, in bazele de date oficiale din Republica Moldova a aparut un nou cetatean care, in realitate, nu mai exista, scrie rise.mdSe numeşte la fel – Alla Lerman. Identitatea falsă a fost inclusă în Registrul de Stat al Alegătorilor de către autorităţi.
RISE Moldova a efectuat un experiment jurnalistic prin care arată cum un cetăţean inexistent are statut de alegător şi drept de vot la alegerile parlamentare din iarnă.

 

 

 

„Sunt amestecaţi. Aici, un evreu. Aici, un evreu… Cum o cheamă? Uite aici, Allocika!”, îmi arată paznicul pe care l-am întâlnit la intrarea în Cimitirul Sfântul Lazăr din Chişinău, situat pe str. Doina.

 

Pe o piatră funerară din granit de culoare neagră este fixată fotografia fetiţei Alla Lerman, cu inscripţia în rusă – Аллочка Лерман (Allocika Lerman), 11.IX.1977 – 11.XI.1979.

 

În partea de jos a pietrei stă un coş din nuiele cu flori artificiale. Paznicul care mă însoţeşte îl studiază: „A fost lăsat aici de vreun an şi ceva. Florile au fost arse de soare, dar pământul e proaspăt…”.

 


TRANSFORMAREA

 

Datele fetiţei au fost furate în anul 2001 şi utilizate pentru a crea o identitate falsă Annei Voiciulis, cetăţeană a Republicii Moldova care atunci avea în jur de 20 de ani. Detalii, AICI

 

Conform documentelor consultate de reporterii RISE Moldova, în anii 2000-2005 Anna Voiciulis şi concubinul ei de naţionalitate ucrainean, Ghenadie Haritonov, au organizat ilegal un coridor de emigrare în Germania pentru cetăţeni din Republica Moldova şi Ucraina.


Emigranţii moldoveni şi ucraineni plăteau bani grei, iar la schimb primeau identităţi noi, cu date de identificare furate de la evreii decedaţi pe teritoriul Republicii Moldova. Asta ca să poată obţine mai uşor vize pentru a călători în Germania.

 

Acest „coridor de emigrare” a fost descoperit de serviciul de securitate din cadrul Ambasadei Germaniei la Chişinău, după ce, concubinul ucrainean al Annei Voiciulis a depus dosarul pentru o nouă viză.


CITESTE MAI DEPARTE PE RISE.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn