Google+

Curtea de Apel a decis: Vlad Filat RAMANE in arest. Avocatul sau: "O decizie abuziva si arbitrara. Suntem nedumeriti" - VIDEO

Curtea de Apel a decis: Vlad Filat RAMANE in arest. Avocatul sau: "O decizie abuziva si arbitrara. Suntem nedumeriti" - VIDEO
Embed:

Vlad Filat ramane in arest pana in primavara. Curtea de Apel a respins astazi recursul avocatilor fostului premier. Liderul PLDM a lipsit de la sedinta, in cadrul careia avocatii au contestat decizia primei instante, de a-i prelungi mandatul de arest cu 90 de zile.

 

Avocatii lui Filat au cerut recuzarea unui judecator din complet, iata de ce sedinta a fost intrerupta. Solicitarea insa a fost respinsa.

Potrivit portalului magistrat.md, Morozan ar fi ruda prin afinitate cu prim-vicepresedintele PD, Vlad Plahotniuc. Mai exact, fratele judecatorului Ghenadie Morozan, Eduard, ar fi casatorit cu sora lui Vladimir Plahotniuc. Pentru portal, acest lucru a fost confirmat de mama judecatorului.

 

Recursul avocatilor lui Filat vine dupa ce la inceputul lunii ianuarie, procurorii au cerut un nou mandat de arest in izolator, de data aceasta pentru 90 de zile. In acel moment, Filat avea deja ispasite 3 mandate de arest a cate 30 de zile.

 

La sfarsitul lunii decembrie, o parte din dosarul pornit pe numele fostului premier a fost transmis in judecata, iar prima sedinta de judecata urmeaza sa aiba loc saptamana aceasta. Vlad Filat este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani 250 de milioane de dolari estorcati. Filat neaga acuzatiile. 

 

--------------------------------

 

Igor POPA, avocatul lui Vlad Filat, despre decizia Curtii de Apel: "Este abuziva si arbitrara. Nu suntem de acord cu decizia. In primul rand nu s-a venit din partea acuzarii cu elemente noi care ar justifica mentinerea arestului preventiv, este o ingerinta directa in dreptul de libertate a art. 5 CEDO. Instanta de la Buiucani nu s-a expus deplin asupra argumentelor apararii. In incheiere gasiti doar doua fraze mici despre ce au zis aparatorii si trei pagini despre ce au zic procurorii. Suntem nedumeriti cum a reusit Curtea de Apel sa mentina decizia instantei".

Despre neparticiparea lui Vlad Filat la sedinta de judecata: "Este dreptul lui sa nu participe".

Despre respingerea cererii de recuzare a judecatorului Morozan: "Noi am argumentat destul de bine circumstantele care duc la compatibilitate".

Despre efectuarea de catre Vlad Filat a unor apeluri telefonice colegilor de partid: "Nu cunosc ca ar fi facut apeluri telefonice, stiu doar ca are dreptul sa faca apelul de la un telefon public instalat in holul penitenciarului".

 

Adriana BETISOR, PROCUROR: "Este o decizie legala."


Vlad Filat a fost retinut pe 15 octombrie, apoi a fost arestat. O saptamana mai tarziu a fost transferat din izolatorul CNA la penitenciarul nr. 13 din capitala.

 

Dupa 3 mandat de arest pe 30 de zile, la inceputul lunii ianuarie a fost emis un nou mandat de arest pentru 90 de zile pe numele lui Filat. El este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani 250 de milioane de dolari estorcati. Filat a respins acuzatiile, si a spus ca este victima unei rafuieli politice in spatele careia ar sta Vlad Plahotniuc.

 

Procurorii: Filat a recunoscut ca a luat bani de la Shor, insa spune ca nu este vorba despre mita, ci cadouri. Doua capete de acuzare in cazul Filat, prezentate in instanta de judecata

 

Avocatul lui Filat precizeaza ca fostul premier nu a recunoscut NIMIC, in privinta banilor primiti de la Shor."Declaratiile au fost DENATURATE" - VIDEO


A doua sedinta de judecata in dosarul Filat. Cauza va fi examinata de un alt complet de judecatori

 

VIDEO - Vlad Filat, adus de mascati la judecatoria Buiucani. Instanta a decis ca sedinta de judecata sa fie INCHISA. Popa: E o incalcare GRAVA. Ce le-a spus Filat jurnalistilor

 

Sursa foto: anticoruptie.md, captura privesc.eu


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn