Google+

Curtea Suprema de Justitie a respins cererea lui Valeriu Munteanu privind excluderea lui Ilan Sor din cursa electorala - FOTO

Curtea Suprema de Justitie a respins cererea lui Valeriu Munteanu privind excluderea lui Ilan Sor din cursa electorala - FOTO
Embed:

Ilan Sor nu va fi exclus din cursa electorala. Decizia a fost luata de Curtea Suprema de Justitie dupa ce candidatul ACUM, Valeriu Munteanu a cerut asta pe motiv ca formatiunea ar imparti cadouri electorale, lucru care este ilagal.

 

“Probabil, Sor mai este util”, a scris Munteanu pe Facebook. Reprezentantii partidului Sor au spus ca nu comenteaza “aberatiile” acestuia. Ilan Sor si valeriu Munteanu candideaza pe circumscriptia de la Orhei. Sor este condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare in dosarul fraudei de la Banca de Economii. 

 

 

 

 

Candidatul ACUM, Valeriu Munteanu, va fi al cincilea pe circumscriptia de la Orhei. Primul va fi democratul Vasile Costin, urmat de Ilan Sor, comunista Svetlana Capatina, socialistul Mihail Catraniuc si liberalul Dorin Zghibarta.

 

Condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare de prima instanta,Ilan Sor a primit certificatul de integritate fara niciun fel de mentiune si s-a inregistrat fara probleme in cursa electorala.

 

El candideaza pe circumscriptia de la Orhei si este primul pe lista partidului care-i poarta numele. In schimb, in actul lui Victor Bogatico, membru al Partidului Nostru si primarul orasului Rascani, care a depus actele pentru circumscriptia de acolo, este indicat ca acesta este vizat intr-un dosar penal.

 

Ilan Sor a fost gasit vinovat in dosarul fraudelor de la BEM. O decizie definitiva inca nu exista, iar Sor se plimba in libertate. In februarie curent, dosarul acestuia a fost transferat de la Curtea de Apel Chisinau la cea de la Cahul.

 

De atunci sedintele de judecata au fost amanate de mai multe ori, ceea ce i-a facut pe expertii Centrului de Resurse Juridice sa afirme ca poate fi vorba despre un caz de justitie selectiva.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn