Google+

Curtea Suprema de Justitie urmeaza sa decida astazi soarta finala a alegerilor invalidate de prima instanta

Curtea Suprema de Justiite urmeaza sa decida astazi soarta alegerilor invalidate de prima instanta. Sedinta va avea loc la ora 15:30.

 

In fata Curtii Supreme de Justitie va avea loc un protest pasnic, despre asta au anuntat pe facebook lidera PAS, Maia Sandu si primarul ales, Andrei Nastase.

 

Ion Druta, Luiza Gafton si Victor Burduh sunt cei trei magistrati de la Curtea Suprema de Justitie care vor decide soarta finala a mandatului lui Nastase, scrie ZdG.md.

 

Acum trei zile, Andrei Nastase a atacat la Curtea Suprema de Justitie decizia Curtii de Apel, de a nu valida alegerile. Intre timp, a fost publicata hotararea motivata luata aseara de magistrati. In document scrie ca live-urile facute de primarul ales in ziua scrutinului sunt o incalcare in masura sa afecteze rezultatele.

 

Potrivit avocatului lui Andrei Nastase, magistratii ar urma sa se pronunte in trei zile. Intre timp a fost publicata decizia motivata privind mentinerea hotararii primei instante. Dumitrul Pavel sustine ca magistratii de la Curtea de Apel nu si-au motivat concret decizia.

 

Totodata, avocatul afirma ca judecatorii de la Curtea de Apel au luat in calcul si una dintre contestatiile depusa de socialistii, respinsa de prima instanta.

 

Acum exact o saptamaan, luni, aproape de ora 22, Judecatoria Centru a declarat alegerile locale nule, motivand ca Andrei Nastase a facut live-uri pe facebook in ziua scrutinului, iar asta ar fi fost in masura sa afecteze rezultatele.

 

VEZI SI: Cine sunt cei 3 judecatori de la CSJ care vor decide soarta alegerilor locale. CV-uri si avere - Ziarul de Garda

Ce spune avocatul lui Andrei Nastase despre decizia motivata a Curtii de Apel: "Nici nu au rasfoit dosarul. Ei spun ca live-ul pe facebook este incalcare" - AUDIO


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn