Google+

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate patru partide ar accede in parlament. Este vorba de PSRM, PAS, PD si PCRM. Sondaj - VIDEO

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate patru partide ar accede in parlament. Este vorba de PSRM, PAS, PD si PCRM. Sondaj - VIDEO
Embed:

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate patru partide ar accede in parlament. Este vorba de PSRM, PAS, PD si PCRM. Cel putin asta arata datele unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Partidului Democrat.

 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cu ce partid intenţionati să votaţi?

 
Partidul Socialist – 31,6%

Partidul Acţiune şi Solidaritate – 13.4% 

Partidul Democrat – 13.2% 

Partidul Comuniştilor – 6.5%

Platforma DA – 5.9%

Partidul Nostru – 2.8% 

Partidul Şor – 2.7%

Partidul Popular European – 2.6%

Partidul Liberal – 1.7%

Partidul Liberal Democrat – 0,6% 

Partidul Unităţii Naţionale – 0.4% 

Alt partid, alt candidat – 0.2% 

Nu aş vota -  5.2 % 

Nu ştiu/ nu răspund – 13.2%


Potrivit sondajului, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate pentru partidul socialistilor ar vota peste 30 la suta, pentru Partidul Actiune si Solidaritate ar vota 13,4%, iar PD ar obtine 13,2%, fiind urmat de PCRM cu peste 6%. Nu ar trece pragul electoral Platforma DA, Partidul Nostru, Partiul Sor,  dar si alte partide. Peste 13 la suta din respondenti spun ca nu stiu cu cine ar vota.

 

Datele sondajului mai arata ca presedintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip si liderul PD Vlad Plahotniuc sunt liderii politici apreciati de moldoveni.

 

În ultimii 2 ani, care consideraţi că a fost politicianul din Republica Moldova care a făcut lucruri concrete pentru ţara şi cetăşenii ei?

 
Igor Dodon - 16.6%

Pavel Filip - 8.0% 

Vlad Plahotniuc - 6.5%

Vladimir Voronin – 2.6%

Maia Sandu – 2.5%

Andrei Năstase – 2.0%

Renato Usatîi – 2.0%

Iurie Leancă – 1.9% 

Ilan Şor – 1.7%


Astfel, 16,6% din respondenti cred ca Igor Dodon este politicianul care in ultimii doi ani a facut lucruri concrete pentru tara si pentru cetatenii ei. 8 la suta l-au numit pe Pavel Filip, iar in jur de 7 la suta pe Vlad Plahotniuc, care este urmat de liderul PCRM Vladimir Voronin. Moldovenii cred ca mai putin s-ar fi implicat lidera PAS Maia Sandu, Andrei Nastase si fostul primar de Balti Renato Usatii. Intrebarea a fost de tip deschis, iar fiecare respondent a avut posibilitatea de a acorda o varianta de raspuns.

 

Daca ar trebui să votaţi duminica viitoare între Uniunea Europeana şi Uniunea Economica Eurasiatica, dvs. ce aţi alege?

Uniunea Europeană - 51% din respondenţi ar vota pentru Uniunea Economica Eurasiatică – 38%Nu stiu/ Nu raspund – 11%

 

Daca duminica viitoare moldovenii ar avea de ales intre Uniunea Europeana si Uniunea Economica Eurasiatica, peste 50 la suta ar alege Uniunea Europeana, iar 38 la suta pentru Uniunea Economica Eurasiatica, arata datele sondajului. Studiul a fost realizat pe un esantion de 1099 de respondenti, de catre IMAS, la comanda Partidului Democrat, iar marja de eroarea este de plus minus 3 la suta.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn