Google+

De ce sunt demisi procurorii - ZdG.md

Procuratura Generala „a scapat” de procurorii prinsi in flagrant in 2017, prin demiterea acestora din sistem, chiar daca instantele de judecata nu au constatat vinovatia lor prin sentinte definitive si irevocabile. Noua procurori au fost demisi anul trecut pentru abateri disciplinare, constatate de Colegiul de Disciplina si Etica, scrie Ziarul de Garda.

 

Unii dintre ei au revenit în sistem după ce au atacat sancţiunea la Consiliul Superior al Procurorilor sau Curtea Supremă de Justiţie. 

 

În 2017, 15 procurori au fost pedepsiţi cu avertismente, 12 – au fost mustraţi, iar 9 au fost demişi. Conform raportului Colegiului de Disciplină şi Etică (CDE) de pe lângă Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), „aplicarea sancţiunii disciplinare de eliberare din funcţie a fost dictată de admiterea de către procurorii sus-enumeraţi (sancţionaţi) a unor încălcări grave în activitatea lor, de conduită necorespunzătoare a acestora în calitate de procuror, dar şi pentru lipsă de integritate.

 

Pedeapsa aplicată de Colegiu este proporţională, fiind racordată la gradul prejudiciabil al abaterilor constatate şi cazierul disciplinar al titularului”.

 

ZdG a analizat activitatea procurorilor demişi şi vă prezintă motivele care au cauzat aceste decizii, dar şi acţiunile întreprinse de acuzatorii de stat, după ce au fost determinaţi să plece din sistem.

 

CITETSTE ARTICOLUL INTEGRAL PE ZIARUL DE GARDA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn