Google+

De la intai septembrie, profesorii vor avea lefuri mai mari cu cateva sute de lei - VIDEO

De la intai septembrie, profesorii vor avea lefuri mai mari cu cateva sute de lei - VIDEO
Embed:

Majorari cu opt la suta pentru salariile profesorilor. De la intai septembrie, acestia vor avea lefuri mai mari cu cateva sute de lei. Calculul, aprobat astazi de executiv, a fost facut in baza indexarii anuale si, spun autoritatile, suma a fost prevazuta in buget inca din timp.Asadar, salariul de functie al unui rector se va majora pana la 6460 lei, iar al unui profesor universitar – pana la 4840. Cu 325 de lei creste si leafa conferentiarilor universitari, iar cea a lectorilor cu 300. Mai multi bani lunar vor ridica asistentii universitari si alti angajati din institutiile de invatamant superior. De acelasi algoritm de calcul se vor bucura, de la intai septembrie, si invatatorii din scolile generale sau cele profesionale.

 

Octavian ARMASU, MINISTRUL FINANTELOR: “Mijloacele necesare pentru implementarea majorarii au fost revazute in bugetul de stat la etapa elobararii bugetului pt 2018 in suma de 130 de milioane de lei.”

 

 Indexarea se face anual, pe masura cresterii procentuale a salariului mediu prognozat pe economia nationala fata de leafa medie a cadrelor didactice din ultimul trimestru al anului trecut.

 

Decizia a fost luata de executiv la o zi de la anuntul democratilor  de a oferi tuturor primarilor din tara salarii mai mari cu pana la 50 la suta inca de luna viitoare. Se intampla in contextul in care, europenii au blocat saptamana trecuta prima transa a asistentei macrofinanciare din cauza nevalidarii alegerilor locale de la Chisinau.

 

Atunci, Pavel Filip sustinea ca banii pe care urma sa-i primim in aceasta luna de la europeni trebuiau sa fie folositi pentru a majora alocatiile pentru alimentatia copiilor in gradinite si scoli, dar si pentru cresterea salariilor celor care activeaza in educatie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn