Google+

De ziua nationala a Rusiei, mai multi unionisti si cativa veterani ai conflictului de pe Nistru au protestat la ambasada acesteia la Chisinau - VIDEO

De ziua nationala a Rusiei, mai multi unionisti si cativa veterani ai conflictului de pe Nistru au protestat la ambasada acesteia la Chisinau - VIDEO
Embed:

De ziua nationala a Rusiei a fost protest la ambasada acesteia la Chisinau. Un grup de unionisti si cativa veterani ai conflictului de pe Nistru au cerut Moscovei sa-si retraga armata din regiunea transnistreana. In schimb, seful statului Igor Dodon l-a felicitat pe o retea de socializare pe omologul sau rus, in numele intregului popor.


Cu tricolor si pancarde cativa tineri unionisti s-au adunat in fata ambasadei ruse, cerand retragerea militarilor rusi din stanga Nistrului. Au protestat in fata ambasadei si mai multi veterani care au participat in conflictul armat de pe Nistru. Protestatarii au instalat si un cort in fata ambasadei pe care si-au scris mesajele.

 

“E o actiune fara sens. Nimeni nu are nevoie de ea.”

 

 Niciun reprezentant al misiunii diplomatice nu a reactionat.

 

“Nu cunosc daca este cineva in ambasada sau nu.”

 

Intre timp, seful statului l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia Zilei Nationale a Rusiei.

 

Igor DODON, PRESEDINTE: “Timp de mai multe secole, Rusia este un important partener strategic al Republicii Moldova. Ne leaga nu doar file de istorie comuna, dar si o cooperare comercial-economica reusita in diferite domenii, profunde relatii culturale si interumane care, in pofida dorintei unor politicieni, se mentin stabile.”


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn