Decretul lui Dodon, prin care i-a retras cetatenia Republicii Moldova fostului presedinte roman este perfect valabil. Este decizia judecatorilor, care, astazi, la ultima sedinta in acest dosar, au respins cererea lui Traian Basescu, privind anularea documentului semnat de presedintele moldovean.

Publicat:22.01.2018, 08:39

"Se respinge ca fiind nefondata cererea de chemare in Judecata inaintata de Traian Basescu catre Igor Dodon, presedintele Republicii Moldova, cu privire la anularea decretului presedintelui RM privind retragerea cetateniei RM. Hotararea este cu drept de apel in termen de 30 de zile.", a anuntat judecatorul de caz.

Traian BASESCU, FOST PRESEDINTE AL ROMANIEI : "Nu comentez decizia instantei."

AVOCATUL FOSTULUI PRESEDINTE ROMAN: "Mi se pare o decizie absolut ilegala. Dodon a incalcat legea privind retragerea cetateniei, a retras-o in mod abuziv. Acestuia nu i-au fost solicitate informatii suplimentare atunci cand a depus actele pentru obtinerea cetateniei. Presedintele Dodon a decis sa mearga pe calea cea usoara si ilegala de a retrage cetatenia. Vom decide impreuna cu domnul Basescu daca mergem mai departe, in urmatoarele instante."


Initial, fostul presedinte roman a atacat la CSJ retragerea cetateniei sale, pe motiv ca acest lucru s-a facut cu incalcari, insa magistratii de la Curtea Suprema de Justitie au expediat cererea Judecatoriei Chisinau. Atunci CSJ a spus ca examinarea cererii nu e de competenta ei.

Avocatul lui Traian Basescu i-au cerut lui Igor Dodon sa anuleze decretul privind retragerea cetateniei. Traian Basescu a devenit cetatean moldovean anul trecut printr-un decret al lui Nicolae Timofi. Acesta a fost cetatean al Republicii Moldova putin mai mult de o luna si jumatate, insa a reusit sa voteze in turul al doilea al alegerilor si a sustinut-o pe Maia Sandu.