Google+

Demisie la CSJ: cu ce avere pleaca din functie judecatoarea Iuliana Oprea - Ziarul de Garda

Judecatoarea Curtii Supreme de Justitie (CSJ), Iuliana Oprea, pleacă din funcţie dupa mai bine de trei decenii de activitate in sistem. Cererea acesteia de demisie a fost acceptata marti, 17 aprilie, de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

 

În aceeaşi şedinţă, CSM a decis prelungirea mandatului Iulianei Oprea până când Parlamentul va numi în funcţie un nou judecător la instanţa supremă. Iuliana Oprea, care face justiţie la CSJ pe parcursul ultimilor 13 ani, a ridicat anul trecut un salariu mediu lunar de peste 27 de mii de lei şi a intrat în posesia unui apartament de 86 m.p., în baza unui contract de investiţii în construcţii, pentru care a plătit mai mult de jumătate de milion de lei.

 

Iuliana Oprea activează în sistem de 36 de ani, fiind numită în funcţie la 20 iunie 1982, potrivit magistrat.md. Aceasta şi-a început cariera de magistrat la Judecătoria Anenii Noi, iar după opt ani a fost numită preşedintă a instanţei respective.

 

Ulterior a activat la Judecătoria Buiucani din capitală. Alţi patru ani, între 1996-2000, a fost judecătoare la Curtea de Apel Chişinău. A avansat în funcţia de judecător-asistent la Curtea Supremă de Justiţie, iar din 2004 până în prezent este magistrată la instanţa supremă de justiţie.

 

[...]

 

Potrivit actului de avere şi interese depus la Autoritatea Naţională de Integritate, anul trecut, magistrata Iuliana Oprea a fost remunerată cu 334 599 de lei sau, în mediu, cu peste 27 de mii de lei lunar. Alţi 162 240 de lei, magistrata i-a încasat drept pensie acordată de Casa Naţională de Asigurări Sociale. 36 de mii de lei au intrat în bugetul familiei sub formă de pensie a soţului său.

 

În perioada mandatului magistratei la CSJ, familia a intrat în posesia a 11 terenuri intravilane şi extravilane.

 

Familia Oprea are în proprietate o casă de locuit de 52 m.p. din 1985, o vilă de 35 de m.p. din 2006, a cărei valoare ar fi de 42 320 de lei şi o altă casă, de 54 m.p., despre care susţine că valorează 35 803 lei. Din 2016, magistrata a intrat în posesia unui apartament de 86 m.p., iar anul trecut a devenit proprietara unui apartament de 86,5 m.p., cu o valoare de 624 340 de lei, obţinut în urma unui contract de investiţii în construcţii.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn