Google+

Deputatii PLDM si PSRM au depus o sesizare la Curtea Constitutionala privind alegerea presedintelui de catre popor - VIDEO

Deputatii PLDM si PSRM au depus o sesizare la Curtea Constitutionala privind alegerea presedintelui de catre popor - VIDEO
Embed:

Liberal-democratii si socialistii au depus astazi impreuna o sesizare la Curtea Constitutionala pentru modificarea Constitutiei. Astfel, ei au cerut Curtii sa dea unda verde, unui proiect de lege prin care presedintele sa fie ales de popor.

 

 Kiril LUCINSCHI, DEPUTAT PLDM Astazi am depus proiectul de lege initiativa legislativa spre avizare pentru modificarea in privinta modificarii Constitutiie pentru modificarea alegerii sefului statului au colectat semnaturile 24 plus 13 in total a semnat si Vlad Filat suplimentar a semnat si George Mocanu”

 

Vladimir TURCAN, DEPUTAT PSRM “Noi speram ca in mod de urgenta examinat, va fi avizul respectiv dupa care noi avem sase luni avem dreptul sa depunem cu avizul la Parlament si apoi vom avea posibilitatea sa modificam si in Parlament".

 

Potrivit legii, in termen de 10 zile Curtea Constitutionala ar urma sa se expuna pe acest subiect. In cazul in care magistratii vor da aviz pozitiv, proiectul va ajunge in Parlament unde urmeaza sa fie dezbatut de deputati, iar asta s-ar putea intampla conform legii, in aproximativ jumatate de an. Legea Suprema poate fi modificata cu votul a 67 de deputati. In 2000 la initiativa comunistiilor a fost modificata Legea Suprema, astfel incat presedintele sa fie ales de Parlament, pana atunci seful statutului era ales de popor. Mandatul presedintelui Nicolae Timofti expira in luna martie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn