Dupa ce a declarat in cadrul unei emisiuni televizate ca i s-au propus bani pentru a parasi partidul comunist, astazi deputatul Elena Bodnarenco a fost audiata in calitate de martor la CNA. Deputata ne-a spus ca a prezentat si probe. Ea a refuzat sa le spuna jurnalistilor numele persoanei care a incercat s-o mituiasca.

Publicat:22.03.2016, 13:24

Deputatul comunist, Elena Bodnarenco a venit la audieri cu un afis pe care era scris ca functionarii publici nu sunt o marfa pe care  poti sa o cumperi. Audierile au durat nu mai mult de 20 de minute.


Elena BODNARENCO, DEPUTAT PCRM: “Am prezentat probe ...”


Bodnarenco nu a vrut sa spuna numele celui care i-a propus banii, a precizat doar ca este vorba despre un deputat, care a incercat s-o mituiasca cu o suma formata din sase cifre. Deputatul sustine ca nu este singura careia i s-au propus bani pentru a parasi fractiunea.

Elena BODNARENCO, DEPUTAT PCRM: “Toti au avut asa oferte, inafara de Vladimir Voronin.“


Bodnarenco a fost citata anterior de doua ori, spune insa ca nu s-a prezentat pentru ca a avut motive, inclusiv recenta deplasare peste hotare. Elena Bodnarenco a fost audiata in calitate de martor la CNA dupa ce a spus la o emisiune televizata ca i s-au procupus bani pentru a parasi partidul comunistilor. 

------------------------------

UPDATE 15:44 Elena Bodnarenco, deputat PCRM: "Nu a fost timpul potrivit sa vin, o sa mai fiu citata, am prezentat probele pe care le-am avut. Am spus ceea ce am de spus. Dupa ce i-am zis Dl Voronin despre propunere, el a adus la cunostinta fractiunii, sunt oameni care au dorinta de a cumpara pe cineva. Cineva mi-a propus sa ies din fractiunea PCRM. Nu imi pare rau si nu am fost amenintata."

Deputatul Elena Bodnarenco este audiata, in calitate de martor, pe marginea unor declaratii publice despre o presupusa tentativa de corupere.

Directia generala urmarire penala a CNA examineaza, în declaratiile deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, membru al fractiunii parlamentare a Partidului Comunistilor din Republica Moldova, Elena Bodnarenco, facute în cadrul unei emisiuni televizate. 

Din continutul acestor declaratii rezulta faptul ca un deputat din cadrul unui partid parlamentar i-ar fi propus bani si functii pentru a o convinge sa paraseasca fractiunea pe care o reprezinta.  Deputatul a fost citat pentru audieri de doua ori, dar nu s-a prezentat la CNA, invocând diverse motive, inclusiv recenta deplasare peste hotare.