Paisprezece persoane, printre care cinci moldoveni si noua ucraineni, au ajuns in catuse, dupa ce politistii au descoperit o fabrica de tigari clandestine intr-un oras din Polonia.

Publicat:07.12.2018, 07:53

Retinerile vin in urma unor perchezitii de amploare efectuate de politistii polonezi la fabrica de acolo.

Potrivit anchetatorilor, moldovenii aveau misiunea de a recruta alti cetateni din tara noastra, carora ulterior le faceau acte si ii duceau in Polonia la munca. Acolo, acestia erau intalniti de polonezi si dusi la fabrica clandestina de tigari.

Pe langa moldoveni, la fabrica erau adusi sa munceasca si mai multi cetateni ucraineni. Muncitorii lucrau cate 12 ore, in doua schimburi.

Dupa mai bine de 8 luni de investigatii, autoritatile au descoperit schema ilegala de producere a tigarilor si au descins la fabrica din Polonia. In urma perchezitiilor, politistii au gasit 3 tone de tutun si 13 milioane de tigari contrafacute, totul, in valoare de peste 2 milioane de euro.

In total, 14 persoane au fost retinute, ulterior fiind arestate pentru un termen de 90 de zile. Suspectii risca pana la 10 ani de inchisoare.

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar si din lume!  

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.