Google+

Detalii despre procurorul decorat cu Insigna „Eminent al Procuraturii”, retinut in dosarul mitei pentru judecatori - ZdG

Pe langa cei cinci judecatori de la Judecatoria Chisinau si Curtea de Apel Chisinau, si un procuror a fost retinut intr-un caz de coruptie investigat de procurori din luna august curent. Este vorba de procurora Vera Chiranda, care activeaza in cadrul Procuraturii sectorului Centru, municipiul Chisinau.Potrivit magistrat.md, în 2015 Chiranda a fost decorată cu Insigna de piept „Eminent al Procuraturii”, iar în 2016 i-a fost acordată Medalia „Pentru serviciu impecabil”, clasa II. Dinstincţia i-a fost oferită cu prilejul Zilei lucrătorului procuraturii, „luând în consideraţie rezultatele activităţii desfăşurate, indicatorii de performanţă, calităţile profesionale şi morale ale unor procurori”, noteaza Ziarul de Garda

 

Înainte de activitatea la Procuratura mun. Chişinău, Vera Chiranda a activat din 1996 până în 2014 la Procuratura Transport.

 

În 2010 a fost intentată o procedură disciplinară în privinţa procurorei, fiindu-i imputată comiterea abaterii disciplinare – îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor de serviciu.

 

„Ținînd cont de faptul că, procurorul Vera Chiranda se caracterizează pozitiv, nu a fost anterior sancţionată disciplinar, iar abaterea disciplinară nu a condus la urmări grave, Colegiul disciplinar s-a limitat doar la examinarea în şedinţă a materialelor procedurii disciplinareă, considerînd inoportună aplicarea sancţiunii disciplinare”, se menţionează în hotărârea Colegiului disciplinar adoptată în privinţa procurorei.

 

[...]

 

Procurora a ridicat în 2017 un salariu de peste 223 de mii de lei. Vera Chiranda are în proprietate un apartament de circa 104 m2, al cărui valoare se ridică la peste 473 de mii de lei. Funcţionara nu deţine terenuri, maşini sau alte imobile.

 

Sursa poza: Publika.md

Sursa articol: Ziarul de GardaSursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn