Google+

Din a cincea oara, cu noroc. Angajatii de la tipografie au avut nevoie de aproape o ora ca sa potriveasca nuanta pentru buletinele de vot - VIDEO

Din a cincea oara, cu noroc. Angajatii de la tipografie au avut nevoie de aproape o ora ca sa potriveasca nuanta pentru buletinele de vot - VIDEO
Embed:

Din a cincea oara, cu noroc. Angajatii de la tipografie au avut nevoie de aproape o ora ca sa potriveasca nuanta pentru buletinele de vot. Abia dupa asta, s-a dat start procesului, iar primele vor fi scoase de sub tipar buletinele pentru referendum.

 

 “Se mai poate de adaugat galben, dar oricum nuanta e diferita.”

 

De cinci ori au stricat foile angajatii de la combinatul poligrafic pana au ajustat culoarea potrivita pentru buletinele electorale destinate referendumului republican. 

 

“Aici s-au folosit trei nuante: culoarea galbena, un pic de oranj si transparent.”

 

Le-a luat cam o ora ca sa treaca de la caramiziu pana la galbenul-pal dorit.

 

Jana SVET, SEFA SECTIEI TIPAR LA I.S.“COMBINATUL POLIGRAFIC”: “Sunt unele corectari, deja se adauga si galben si negru dupa necesitate.”

 

Dupa care nuanta a fost analizata cu mare atentie de o multime de persoane – de la observatorii OSCE si membrii CEC pana la simplii muncitori de la tipografie. 

 

Alina RUSSU, PRESEDINTELE COMISIEI ELECTORALE CENTRALE: - Chiar asa cu ochiul le potriviti? - Noi vedem dupa care si textul sa fie citet si pe partea de securitate.”

 

Patricia PODOLEANU, REPORTER PRO TV: “Din aceasta tipografie vor iesi circa doua milioane 300 mii de buletine pentru referendumul national consultativ. Acestea vor ajunge doar la sectiile care cuprind cateva circumscriptii - cele cu numarul de la 19 la 37 inclusiv. Pentru celelalte sectii, buletinele vor fi tiparite la alte tipografii din capitala.”

 

Alina RUSSU, PRESEDINTELE COMISIEI ELECTORALE CENTRALE: Daca vorbim de tirajul total al tuturor buletinelor de vot/vor fi peste 11 milioane de buletine de vot.”

 

Pretul unui buletin este de 13 bani. In urmatoarele zile urmeaza sa fie tiparite si buletinele in care vor fi notate partidele, apoi cele care includ numele candidatilor de pe circumscriptiile uninominale. Consiliile electorale de circumscriptie isi vor putea ridica buletinele incepand din 20 februarie.

 

Pe 24 februarie vom avea in fata patru buletine - doua pentru parlamentare, iar altele doua cu intrebarile de la referendumul initiat de democrati.  


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn