Google+

DOC/ CV-ul si averea judecatoarei care l-a lipsit pe Andrei Nastase de mandat - Ziarul de Garda

Judecatoarea Rodica Berdilo, cea care cu cateva minute in urma a luat o hotarare prin care nu confirma legalitatea alegerilor si, respectiv, declară nevalid mandatul de primar al lui Andrei Nastase, are o experienta in sistem de doi ani, scrie ZdG.md.

 

Aceasta a fost numită în funcţie la 23 mai 2016, prin decretul fostului preşedinte Nicolae Timofti. Toto atunci a fost repartizată să activeze la Judecătoria Chişinău. La mai numai câteva zile de când a îmbrăcat roba de magistrat, Rodica Berdilo a solicitat suspendarea din funcţie pe perioada aflării în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la atingerea vârstei de 3 ani. Magistrata a revenit în funcţie la 21 aprilie 2017, potrivit informaţiilor de pe magistrat.md.

 

Din 2012 şi până a accede în funcia de judecători, Rodica Berdilo a fost asistentă judiciară la fosta Judecătorie Buiucani a mun. Chişinău.

 

În iunie curent, Rodica Berdilo a fost vizată într-o anchetă a Centrului de Investigaţii Jurnalistice, drept magistrata care a făcut dreptate pentru doi foşti procurori care s-au judecat cu statul pentru pensii mai mari. Respectiv, în februarie curent, Berdilo a obligat Casa Naţională de Sigurări Sociale să recalculeze pensia ex-procurorului Isai Sârcu, care este soţul judecătoarei CSJ Iulia Sârcu şi a ex-procurorului Gheorghe Nogai.

 

 Potrivit actului de avere pentru 2017, în funcţia de judecătoare, Rodica Berdilo a fost remunerată cu 133 207 de lei. Soţul magistratei, care este ofiţer de protecţie în cadrul Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, a ridicat un salariu de 174 934 de lei.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn