Google+

Grupul Petrenco, transferat in arest la domiciliu: se va afla sub garantia deputatilor Partidului Socialistilor - VIDEO

Grupul Petrenco, transferat in arest la domiciliu: se va afla sub garantia deputatilor Partidului Socialistilor - VIDEO
Embed:

Sub garantia deputatilor socialisti, Grigore Petrenco si cei cinci colegi ai sai au fost mutati astazi din puscarie in arest la domiciliu. Decizia a fost luata de Judecatoria Rascani, dupa un demers al deputatilor PSRM, care au cerut eliberarea grupului Petrenco.

 

Chiar si asa, Grigore Petrenco se declara nemultumit, mentionand ca este o decizie politica, luata in graba pentru ca el si colegii sai sa nu se intalneasca cu grupul de raportori europeni de la APCE, care a venit astazi la Chisinau.


Grigore PETRENCO, LIDER PARTIDUL “CASA NOASTRA MOLDOVA”“Este o decizie luata pentru ca noi astazi trebuia sa ne intalnim cu co-raportorii de la APCE...”

 

Asa a comentat Grigore Petrenco decizia de astazi a judecatorilor. El sustine ca a aflat de sedinta cu jumatate de ora inainte.

 

Grigore PETRENCO, LIDER PARTIDUL “CASA NOASTRA MOLDOVA”“Au venit ne-au luat nici nu stiam unde ne duc..., ne-au pus catusile in masina...”

Avocata Ana Ursachi a declarat ca va ataca decizia.

 

Ana URSACHI, AVOCATA LUI GRIGORE PETRENCO“Asta asa un fel de... nu stiu ce...”
Magistratii au decis sa schimbe masura de arest pentru grupul Petrenco dupa ce acum 2 luni deputatii socialisti au depus un demers in acest sens. 


Grigore Petrenco si colegii sai au fost  retinuti dupa ce s-au incaierat cu fortele de ordine in timpul unui protest din fata Procuraturii Generale. Atunci, 6 politisti au fost raniti. Potrivit oamenilor legii, protestatarii ar fi vrut sa intre cu forta in cladire si sa instaleze abuziv corturi. Acum ei sunt cercetati pentru dezordini in masa si risca pana la 8 ani de inchisoare.  

Judecator: "Se admite demersul deputatilor Parlamentului Republicii Moldova, PSRM. Astfel, se modifica masura din arest preventiv in arest la domiciliu in cazul celor 6."

 

Imediat dupa decizia Judecatorlor, liderul PSRM Igor Dodon a postat un mesaj pe pagina sa de socializare:

 

"Astazi, Grupul Petrenco a fost eliberat din sala de judecata sub garantia oferita de deputatii socialisti. Lupta abia incepe."

 

 

Grigore Petrenco si colegii sai au fost retinuti in timpul protestului din 6 septembrie, dupa ce s-au incaierat cu fortele de ordine in timpul unui protest din fata Procuraturii Generale. Atunci 6 politisti au fost raniti. Potrivit oamenilor legii, protestatarii ar fi vrut sa intre cu forta in cladire si sa instaleze abuziv corturi.

 

Istoricul evenimentelor:


6 septembrie 2015 - are loc dezordinea in masa in fata Procuraturii Generale. In aceeasi zi, toti 7, Grigore Petrenco si colegii sai, sunt retinuti pentru 72 de ore.

8 septembrie 2015 - Judecatoria Rascani ia decizia de a-i aresta pentru 30 de zile.

2 octombrie 2015 - Judecatoria Rascani prelungeste arestul pentru inca 30 de zile.

28 octombrie 2015 - Liderul partidului "Casa Noastra Moldova" si alti 2 colegi de ai sai raman in arest pentru alte 45 de zile, iar ceilalti 4 arestati din acelasi grup - pentru alte 30 de zile.

9 decembrie 2015 - Judecatoria Rascani prelungeste cu mandatul de arest cu inca 90 de zile.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn