Google+

Dodon: "Organizarea referendumului e primul pas, noi nu cedam". Usatii: "Trebuie sa participam la urmatoarea sedinta a Parlamentului. E timpul sa le cantam la karaoke"

Organizarea unui referendum pentru alegerea presedintelui tarii de catre popor este primul pas, insa trebuie sa ne gandim cum vom proceda mai departe. Astfel reactioneaza liderul PSRM la declaratiile presedintelui Parlamentului Andrian Candu. Totodata, astazi, la cea de-a doua editie a Forumului Civil la care a fost invitat si Candu, insa nu a venit, cei trei lideri ai protestatarilor au declarat ca vor continua sa puna presiuni asupra autoritatilor pentru ca sa fie dizolvat Parlamentul si pentru a ajunge la alegeri anticipate.

 

Igor Botan: "RM este intr-o criza economica, politica mare. Nu poti face presiuni asupra unui guvern care are toate resursele. Propunerea noastra este ca de comun sa realizam un pachet cerinte, un proces."

 

Andrei Nastase: "Ati vazut cum a fost instalat pe 20 ianuarie acest guvern. Am chemat cetatenii tot timpul la dialog si chiar intre cei care guverneaza. Noi numai avem in tara presedinte. L-am invitat pe dnul Candu dar nu a venit. Noi suntem intr-o perioada foarte complicata pentru RM, este nevoie de consilidarea societatii civile, trebuie sa luam decizii importante pentru tara. Avem o guvernare cu un individ cu un debut criminal, acesta este Vladimir Plahotniuc, aceasta a creat un sistem care ne tine ostatici. Nu se va opri, sa nu ne facem iluzii. Urmatoarea lui actiune este preluarea functiei de presedinte. Trebuie sa luam aminte, sa tinem cont de cei cu care avem de a face."

 

Igor Dodon: "Noi suntem diferiti, gandim diferit, insa vrem un lucru mare, avem ceva in comun, lupta pentru RM. Ceea sa intimplat in ultimul este istorie. Trebuie scos din captivitate mai multe institutii de stat. Noi am creat acest consiliul national, noi suntem cei mai puternici. Scopul comun sunt protestele pasnici. Categoric nu putem sa recunoastem acest guvern. Pozitia noastra a socialistilor este referendumul. Si eu am semnat acest referendum. In opinia noastra este un pas. Trebuie sa fim atenti cum procedam chiar daca sunt demisii noi trebuie sa monotorizam. Obiectul de baza este eliberarea statului captiv. Acest sistem corupt poligarhic. Nu recunoastem acest guvern. Autodizolvare nu o sa fie. Trebuie sa ne gandim cum facem presiunile mai departe. In primul rand nu cedam. Acest guvern nu reprezinta acest popor."

Renato Usatii: "Particip ca cetatean al RM. Toata lumea cunoaste ca suntem un stat captiv. Azi cetatenii asteapta o decizie. Dar aceasta majoritate parlamentara a fost cumparata, din cauza lui Plahotniuc, ei incearca sa ne demonstreze ca au o majoritate. Am mai avut si alte marsuri, dar astazi numai este momentul sa le mai cantam cate un karaoke. Eu cer mobilizarea tutoror cetatatenilor RM, sa participam la urmatoarea sedinta a parlamentul, dar nu sambata, duminica ca nu are rost. Avem o unica solutie legala, de a ajunge la alegeri anticipate. Pot sa promit ca voi lupta pana la urma, Plahotniuc sa fie lichidat din toate registrele RM."

Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn