Google+

Dodon: "Statul este un stat capturat de un singur partid, Partidul Democrat". Deputatii PSRM au parasit sala de sedinte. Replicile pe marginea declaratiei prezentate de Candu. Proiectul, VOTAT

Declaratia privind stabilitatea si modernizarea Republicii Moldova, prezentata de presedintele Parlamentului Andrian Candu a incins spiritele in Parlament. Socialistii au parasit sala de sedinta. Totodata, proiectul a fost votat cu majoritate.


Gheorghe CIOBANU: "cum poate fi modernizat statul capturat?"


Andrian CANDU: "interesul tarii, partidele care s-au sacrificat pentru majoritate sunt cei care cu adevarat isi iubesc tara, nu cei care au pus mai presus partidul si interesele. Greselile guvernarii s-au nascut din discutiile in coalitie, guvernare a gresit spunand ca trebuie sa ne explicam. Nu o sa zic ca nu am gresit personal, ca n-am spus un nu mare. Da cred. Cred ca parlamentul si Moldova au sansa de modernizare."Gheorghe CIOBANU: "guvernul se formeaza cum prevede Constitutia, din fractiuni, nu cu uzurparea puterii in stat, lovitura de stat, niciodata nici intr-un minister nu ati facut nicio reforma."


Andrian CANDU: "pledoarie prea mare ca sa va dau un raspuns, umar la umar am facut greseli. Stiti care e diferenta? Noi recunoastem ca am gresit, voi intr-o maniera cinica si fatarnica credeti ca sunteti altfel. Ramaneti in opozitie 3 ani si contribuiti la dezvoltarea RM."

 

Vasile BOLEA: "ieri toata presa a dat stiri referitor la un sondaj... la capitolul incredere in institutiiile statului... au incredere mai putin de 1 procent in Parlament. Declaratia va ridica nivelul de incredere a populatiei?

 

Andrian CANDU: "sondaje sunt utile, bune, dar cel mai important sondaj sunt alegerile. Cand vom uita de culoare politica atunci o sa fie altfel."

 

Vasile BOLEA: "sa nu asociati PSRM cu aceasta declaratie... aici unde e scris, noi, membri parlamentului, segmentului respectiv a RM"

 

Tudor DELIU: "PLDM s-a declarat in opozitie, dar asta nu inseamna ca suntem in opozitie cu proiectele. Singuri ne-ati demonstrat ca votul poltic de la parlamentare nu conteaza, dar conteaza ce poti sa faci ca sa aduni voturi."

 

Grigore COBZAC: "e frumos, dar e declaratie, dar fapte? In Loganesti lider la PLDM este un sofer bolnav, dvs ati facut imposibilul ca el sa faca naveta, e bine scris, dar se vorbeste una si se face alta."

 

Vladimir VORONIN: "eu sustin ca intentie. In numele poporului, ne consolidam sa facem tot ce cere societatea, drumul spre iad e pavat cu intentii bune. Cam ce a fost din 2009 e asa, ar fi bine sa venim cu activitati concrete in fiecare zi."

 

Vadim PISTRINCIUC: "sinceritate, fariseism. Cel mai important e ca declaratia sa descrie situatia care exista. Astazi institutiile traiesc o adevarata criza. Cum aceasta declaratie abordeaza acest lucru ar fi bine ca se se recunoasca falimentul institutiilor in fata cetatenilor, ele suna frumos, felicitari, dar oamenii n-o sa ne creada, nici partenerii."

 

Andrian CANDU: "ideea e de a ne asuma esecurile care au fost si a trece in revista. Sa trecem o pagina noua."

 

Mihai GHIMPU: "altceva decat sa faceti rau nu stiti. Voi din opozitie tot, socialistii, toti ati fost la guvernare, cei care au contribuit ca sefu lor in tacere sa fure miliardu, vama, fiscu, azi stau cu mainile delegate si critica. Declaratia asta e o intentie sa schimbam lucrurile, nu proteste, oamenii asteaptada cine o saracit tara? Cine o furat miliardu? Sefu vostru! Care sta la bernardazzi."

 

Vadim PISTRINCIUC: "Eu inteleg dorinta sa trait intr-o iluzie eterna, eu inteleg ca puneti totul pe umerii cuiva. Totul e concentrat in mana unui singur grup si partid, uitati-va in gradina dvs ...directorul CNA a spus inclusiv despre ministrul transporturilor, foarte coruptibil."

 

Mihai GHIMPU: "Daca le mai oferiti cuvantul, PL paraseste sala."Igor DODON: "Avem o majoritate creata prin santaj si corupere. Unde ati vazut 26 de deputati neafiliati? Pe cine vreti sa mintiti? Dna Buliga, cum? Stim noi cum ati activat 6 ani. Oamenii va urasc. Oamenii au obosit de aceasta guvernare oligarhica. Pe cine vreti sa mintiti."

 

Acest stat este un stat capturat de un singur partid, Partidul Democrat. In semn de protest PSRM paraseste sala de sedinte."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn