Igor Dodon va fi suspendat din functia de presedinte pentru a patra oara, a decis Curtea Constitutionala. Asa ca premierul sau Presedintele Parlamentului vor putea semna decretele de numire in functie a Silviei Radu si a lui Nicolae Ciubuc. Seful statului sustine ca persoanele propuse de democrati in fruntea celor doua ministere sunt incapabile si au probleme de integritate.

Publicat:24.09.2018, 07:05

Maxim LEBEDINSCHI, CONSILIERUL PRESEDINTELUI IGOR DODON: “Nu poti sa conduci cu Ministerul Sanatatii sau cel al Agriculturii cand esti jurist de profesie. Juristul se pricepe in legi, dar nu si pentru aceste domenii. Tu trebuie sa implementezi politici.”

 Igor Dodon a scris astazi pe facebook ca Silvia Radu nu este competenta sa detina aceasta functie, intrucat nu are experienta de munca in acest domeniu. Despre Nicolae Ciubuc, seful statului a spus ca are probleme de integritate.

Astazi, presedintia a incercat sa convinga magistratii Curtii Constitutionale ca cei doi candidati ai premierului ar avea probleme de integritate, Nicolae Ciubuc fiind vizat in anchetele CNI, iar Silvia Radu in rapoartele ANRE-ului care spuneau ca ar fi admis incalcari cat timp a fost director la Gas Natural Fenosa.

Mai mult, consilierul presedintelui insista ca democratii Sergiu Sirbu si Eugen Nichiforciuc, nu ar fi competenti sa sesizeze Curtea. Lebedinschi sustine ca Parlamentul trebuia sa initieze o asemenea procedura, in baza unei hotarari semnate de Andrian Candu. Judecatorii, insa, au ingorat aceste argumente. Pana acum, Dodon a fost suspendat de trei ori din functia de presedinte.

Prima data s-a intamplat atunci cand seful statului a refuzat sa semneze decretul de numire in functie a Ministrului Apararii, Eugen Sturza, documentul fiind semnat de Andrian Candu.

Tot presedintele Parlamentului a semnat decretele de numire a noilor ministri propusi anterior de democrati si respinsi repetat de Igor Dodon. A treia oara, presedintele a fost suspendat pentru ca a refuzat sa promulge legea anti-propaganda.

Igor Dodon va fi suspendat temporar din functie pentru a treia oara dupa ce a refuzat repetat sa promulge legea anti-propaganda. Astazi, Curtea Constitutionala a decis ca presedintele parlamentului sau premierul va emite decretul de promulgare a legii, dupa refuzul repetat al presedintelui.