Doi avocati din capitala au fost condamnati dupa ce ar fi estorcat mita in valoare de 5.700 de euro pentru a lua decizii favorabile in privinta clientilor lor.

Publicat:13.07.2016, 09:09

Procurorii au demonstrat in primul caz, ca in iunie 2014 un avocat din cadrul Biroului asociat de avocati sect.Riscani a extorcat de la o detinuta, condamnata pentru trafic de fiinte umane, suma de 4500 euro, sustinând ca poate influenta oamenii legii la emiterea unei decizii favorabile in privinta acesteia. Ca rezultat al masurilor speciale de investigatie, avocatul a fost retinut in flagrant, imediat dupa primirea primei transe de 1500 euro.

Pentru comiterea actiunilor ilegale, recent, avocatul a fost condamnat la amenda penala in suma de 3 mii de lei, cu privarea de dreptul de a activa in calitate de avocat timp de 3 ani. 

Intr-un alt caz, in aprilie 2015, un avocat din capitala a pretins si primit de la clientul sau, invinuit de conducerea automobilului in stare de ebrietate alcoolica, 1200 de euro sustinând ca poate determina oamenii legii sa dispuna incetarea urmaririi penale si aplicarea unei pedepse contraventionale in privinta invinuitului. Recent, pentru cele incriminate de procurori, avocatul a fost condamnat la amenda in suma de 4 mii de lei.