Dosarul penal din Romania in care este vizat liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a ajuns la procurorii din R. Moldova. Procuratura Generala (PG) examineaza materialele puse la dispozitie de organele de drept din Romania si asteapta o decizie finala a instantei de apel Bucuresti. Un raspuns exact despre fapele pe care le elucideaza dosarul, ce materiale au fost transmise, ce statut are liderul PDM si cum a fost expediata cauza inainte de a exista o decizie finala a justitiei din Romania nu am reusit sa aflam insa la PG, scrie ZdG.md.

Publicat:14.06.2018, 06:02

„Materialele puse la dispozitie de autoritatile României le examinam si, concomitent, asteptam decizia finala a organelor competente din România”, a precizat purtatoarea de cuvânt a PG, precizând ca este unica informatie pe care o poate oferi presei la acest subiect.

Nici Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din România (DIICOT), în gestiunea caruia se afla dosarul, nu a oferit un raspuns privind procedura de transfer a acestuia catre organele de drept de la Chisinau.

Într-un raspuns pentru ZdG, din 5 iunie curent, DIICOT a scris ca nu poate spune daca institutia a solicitat transferul dosarului penal în care figureaza liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, în R. Moldova si nici care sunt motivele ce au stat la baza adoptarii unei astfel de decizii, deoarece aceste informatii ar fi „exceptate de la liberul acces al cetatenilor”.

G4Media.ro a scris, cu referire la documentele din dosar la care a avut acces, ca DIICOT a formulat o cerere de transfer a procedurii penale în R. Moldova în dosarul care îl vizeaza pe liderul PDM, Vladimir Plahotniuc în februarie curent, iar în luna martie Tribunalul Bucuresti a satisfacut solicitare. Respectiv, asupra cerere DIICOT urmeaza sa se pronunte Curtea de Apel Bucuresti.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD