Google+

Dosarul Filat. Curtea de Apel A RESPINS recursul avocatilor: fostul premier prezent la sedinta - VIDEO

Dosarul Filat. Curtea de Apel A RESPINS recursul avocatilor: fostul premier prezent la sedinta - VIDEO
Embed:

Vlad Filat ramane dupa gratii. Si de aceasta data Curtea de Apel a respins recursul avocatilor, care au cerut ca liderul PLDM sa fie cercetat in libertate. Avocatul fostului premier califica decizia magistratilor drept o absurditate. Inconjurat de mascati, Vlad Filat a fost astazi tinut departe de ochii presei.

 

Adriana BETISOR, PROCUROR “Curtea de apel s-a pronuntat si a respins acest recurs ca fiind neintemeiat si urmeaza sa continuam examinarea in fond a acestui caz. ”

 

Igor POPA, AVOCAT “Ne-am convins de faptul ca acest dosar este unul politic, partea acuzarii a insistat in continuare pe mentinreea arestului.//Magistratii au declarat in incheirea lor ca Filat ar putea influenta martorii, ca Filat este implicat in doua fapte grave, iar Curtea Consitutionala a spus ca acest alineat nu este consitutional.”

Dupa decizia Curtii Constitutionale, care a stabilt ca mandatele de arest preventiv nu pot depasi 30 de zile, avocatul Igor Popa, considera ca timp de 7 zile, Vlad Filat a fost tinut ilegal dupa gratii.

Igor POPA, AVOCATUL LUI VLAD FILAT “Ceea ce a facut procurorul expediind un demers catre instanta Buiucani si cerand prelungirea arestului in privinra lui Filat este o incalcare, pt ca da CC a specificat ca mandatul de 90 de zile este nul, si porcurorul a spus ca inainte cu 5 zile trebuie depus acest demers. Si daca curtea s-a expus pe data de 23, demersul a fost depus pe 1 martie. Noi credem ca aceste 7 zile incepand cu 23 februarie 1 martie Vlad Filat s-a aflat in arest ilegal.”

 

Adriana BETISOR, PROCUROR “Interpretarea pe care o face parta acuzarii este una iluzorie.”

 

Intre timp, la sedinta de astazi a parlamentului, liberal-democratii au cerut ca seful lor de partid sa fie prezent la sedintele legislativului, dar si la cele ale biroului permanent si ale comisiei securitate din care face parte.

 

Tudor DELIU, DEPUTAT PLDM ”//Până nu există o hotărâre de judecată de condamnare definitivă şi irevocabilă mandatul de deputat nu poate fi întrerupt sau suspendat, fapt ce contravine articolului 69 din Constituţie.”

Mihai GHIMPU, LIDER PL ”Eu propun toate sedintele Parlamentului sa le petrecem la penitenciarul 13.”

 

Proiectul propus de PLDM, inregistrat astazi, nu a fost inclus in ordinea de zi, intrucat nu a intrunit numarul necesar de voturi, fiind votat doar de deputatii PLDM. La 15 octombrie, cu votul a 79 de deputati, Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Vlad Filat, la cererea procurorului general. In aceasi zi el a fost arestat fiind invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani, 250 de milioane de dolari. Filat neaga acuzatiile.

----------------------------------------------------

UPDATE 15:16 Curtea de Apel a respins recursul avocatilor privind eliberarea din arest al liderului PLDM, Vlad Filat.Sedinta a inceput la ora 14:00 la Curtea de Apel. Liderul PLDM este prezent in sala.

 

Saptamana trecuta cele 90 de zile de arest in izolator au devenit 30. Asta dupa ce Judecatoria Buiucani a schimbat termenul mandatului de arest in cazul fostului premier, Vlad Filat, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca arestul pentru 90 de zile este ilegal. Prezent la sedinta de judecata, Filat a schimbat cateva vorbe cu sora sa, care a venit sa-l sustina la proces.

 

Vlad Filat a fost retinut pe 15 octombrie, iar ulterior arestat. La sfarsitul lunii decembrie, o parte din dosarul pornit pe numele fostului premier a fost transmis in judecata, iar la inceputul lunii ianuarie pe numele lui a fost emis un nou mandat pentru 90 de zile. Vlad Filat este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani 250 de milioane de dolari estorcati. Filat neaga acuzatiile, declarand ca este victima unei rafuieli politice in spatele careia ar sta Vlad Plahotniuc.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn