Google+

Doua tentative de contrabanda: Un autocar pe ruta Moldova - Italia, ticsit cu peste 33.000 de tigari - Alte 4.100 de tigari in torpedoul unui "Ford Galaxy"

Doua tentative de contrabanda cu tigari la vama Leuseni. Inspectorii vamali au depistat un autocar de pe ruta Moldova - Italia, cu peste 33 000 de tigari, tinute in rezervorul de combustibil. La un interval de 3 ore au fost descoperite alte 4 100 bucati de tigarete in torpedoul unui "Ford Galaxy", la volanul caruia se afla un cetatean roman.

 

Potrivit Serviciului Vamal, doua tentative de scoatere ilicita din tara a tigarilor a fost dejucata in dimineata zilei de ieri, 25 februarie, la sectorul ”Iesire pasageri” a postului vamal Leuseni. Aangajatii vamali au procedat la verificarea unui autocar de model ”Neoplan”, care se deplasa pe ruta Republica Moldova- Italia. In partea din spate a autocarului din rezervorul de combustibil, au fost extrase 33 400 tigarete cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

 

La un interval de doar trei ore, au fost descoperite alte 4 100 bucati tigarete, ascunse intr-un loc special in zona torpedoului al unui ”Ford Galaxy”. Conducatorul auto, cetatean roman, intentiona sa scoata produsele din tara prin evitarea controlului vamal.

 

Valoarea celor peste 37 mii tigarete pe piata europeana este estimata la suma de 6,5 mii euro.

 

Persoanele invinuite vor achita amenzi contraventionale in valoare totala de 6 000 lei si risca sa ramana fara autovehicule din cauza crearii locurilor special amenajate pentru transportul tigaretelor. 

 

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn