O femeie si doi barbati cu varstele cuprinse intre 24 si 57 de ani au fost retinuti de politie. Acestia sunt suspectati de contrabanda cu droguri in valoare de peste 400 de mii de lei.

Publicat:14.08.2018, 07:04

Potrivit politiei, suspectii vindeau stupefiante de tip Subutex. Timp de 3 luni, oamenii legii au investigat tot ce faceau banuitii. Astfel, acestia au descoperit ca drogurile erau transportate din Franta in Moldova prin intermediul coletelor.

Politia a retinut in flagrant o persoana care a luat un colet in care se aflau 123 de pastile de tip Subutex. Drogurile erau ascunse asa incat vamesii sa nu le poata gasi. O pastila de acest tip era vanduta cu 900 de lei. Astfel, pretul total al drogurilor fiind de aproximativ 110 mii de lei.

Oamenii legii au retinut o femeie si doi barbati implicati in aceasta chema. Liderul gruparii este un moldovean de 26 de ani, originar din raionul Orhei, care locuia de mai multi ani in Franta.  

 

 
Pe langa droguri, la domiciliul suspectilor au fost depistati bani in suma de 13 500 euro, 450 dolari SUA, 200 lire sterline si 97100 lei, un pistol cu gaze si o arma cu teava lisa detinute ilegal.

Pe parcursul documentarii cazului, ofiterii de investigatie au acumulat probe referitor la inca 4 cazuri de contrabanda, prin care au fost transportate ilegal in Republica Moldova inca 293 de pastile Subutex cu o valoare de aproximativ 263000 lei.

La moment, barbatii suspectati sunt arestati pe un termen de 30 de zile si femeia are masura preventiva arest la domiciliu.

Daca vor fi gasiti vinovati acestia risca o pedeapsa cu inchisoare de la 7 la 15 ani.