Drumarii au inceput lupta cu mormanele de zapada si nametii care acopera bordurile. Au inceput cu Piata Marii Adunari Nationale. Si daca acolo pentru a evacua omatul au intervenit utilajele, pe marginea drumurilor muncitorii au pus mana pe lopeti si tarnacoape.

Publicat:14.02.2017, 12:28


Dupa ce au terminat de curatat strazile principale, cei de la Exdrupo s-au apucat de trotuare si borduri, care nici nu se vad din zapada. Au inceput cu mormanle de omat din Piata Marii Adunari Nationale. 

Tone de zapada au fost evacuate din Piata Marii Adunari Nationale, iar pentru asta a fost nevoie de mai multe excavatoare si camioane.


“Toata iarna am umblat impotmoliti in zapada, si acum la sfarsitul iernii s-au trezut ca au masini, sare."

S-a lucrat si pe viaduct, pe ambele sensuri de circulatie. Acolo, drumarii au curatat zapada de pe borduri, care a stat neatinsa inca de la prima ninsoare. 


"E mult transport si noi nu trebuie sa incurcam nici la transport, dar si lucrul sa ni-l facem."

" Iaca dam colturile jos sa nu shada. Vi-i ghini, da? "

Dorin CIORNÂI, SEF PRODUCTIE Î.M. „EXDRUPO” „Zapada e incarcata in autobasculante si e depozitata la bazele de productie, care sunt in fiecare sector. Dupa topirea acestora, deseurile se evacueaza.”


Muncitorii spun ca nu pot interveni peste tot. De exemplu in zonele unde stau masini blocate in nameti. Astfel de imagini pot fi vazute pe mai multe strazi din capitala. Pe Cuza Voda, se pare ca unii soferi, nu au mai folosit automobilele de saptamani bune." Sa ia lopata, sa curete si sa iasa. Sa nu o parcheze, sa treaca tractorul si o sa curete si gata."

"Inotam prin zapada, prin noroi, prin gunoi, prin toate."

"Ce nu vedeti cum se merge? Au curatit putin, dar restul..."

Au fost si dintre cei, care au  pus totusi mana pe lopata. 

"Ca soferii masinilor sa poata intra si iesi."

Mormanele de zapada de pe strazi la prima raza mai puternica de soare se vor transforma in baltoace.

“Se topeste si se face gunoi si e greu de parcurs pe drum din cauza apei care se face.”

Responsabilii de le Exdrupo spun ca nu pot interveni peste tot din cauza bugetului mic. Astazi s-a mai intervenit pe bulevardul Renasterii, iar ieri pe podul de la Ismail si Mihai Viteazul.