Google+

Dumitru Diacov: Partidul Democrat nu poate anula voturile deputatilor

Partidul Democrat nu este in drept sa anuleze voturile deputaţilor care au votat Guvernul, acesta fiind dreptul fiecaruia in parte. Declaratia a fost facuta de catre presedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, in cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune „N 4”, transmite IPN.„Am discutat cu liderii protestatarilor, ei vor anularea votului de învestire a Guvernului si declansarea alegerilor anticipate. Dar acest lucru nu este chiar atât de simplu. Vom consulta juristii. Dar Partidul Democrat nu decide, chiar daca presedintele Parlamentului este din partidul nostru. Pentru Guvernul Filip au votat 57 de deputaţi si fiecare a avut dreptul s-o faca. Nu le putem anula noi voturile. Cine poate sa-i interzica unui deputat sa voteze un Guvern?”, a spus fruntasul democrat.

 

Dumitru Diacov a dat de înţeles ca PDM nu va renunţa la guvernare. „Daca noi avem posibilitatea sa guvernam, de ce oare sa ne interzica aceasta posibilitate? Eu înţeleg aceste formaţiuni si jocul pe care il fac. Dar ce se va întâmpla dupa alegeri? Daca e sa avem alegeri parlamentare, trebuie sa le avem în condiţii normale”, a adaugat democratul.

 

Presedintele de onoare al PDM considera dialogul cea mai buna soluţie. „Trebuie sa discutam cu calm. Pe oamenii care protesteaza îi intereseaza nu atât alegerile anticipate, cât salarii mai mari, un nivel de viaţa mai bun, vor locuri de munca. Iata despre aceasta trebuie sa discutam”, a declarat Diacov.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn