Dupa o pauza de doua luni, consilierii din capitala s-au intrunit, dar degeaba. Sedinta nici nu a inceput bine, ca socialistii au si parasit sala, nemultumiti ca pe ordinea de zi au ajuns proiecte pe care ei le considera dubioase. PSRM face manevre electorale, spun reprezentantii altor fractiuni, iar Chisinaul ramane cu un teanc de probleme nerezolvate.

Publicat:26.09.2018, 09:42


Ion CEBAN, CONSILIER PSRM: “Sedinta a fost convocata cu grave incalcari de legislatie, ordinea abunda in proiecte funciare care nu au nimic de a face cu necesitatile orasului.”

Socialistii s-au arat nemultumiti si ca 10 proiecte sociale pe care ei le-au propus nu au fost incluse de ordinea zi. Ion Ceban spune ca fractiunea sa nu va vota pentru privatizarea terenurilor intrucat asta trebuie sa se faca  doar prin licitatie.

Asa ca, membrii fractiunii socialiste au parasit sala inca inainte ca ceilalti colegi de Consiliu sa se adune, iar sedinta sa se inceapa. Astfel, din lipsa de cvorum, proiectele despre care trebuia sa se discute astazi au fost lasate balta.
  

Ion CEBANU, CONSILIER PL :“La trei ani de mandat ne lasa cu 1600 de proiecte nevotate, sunt problemele orasului. Au lasat lucrurile de izbeleste.” 
 

Andrei COLAI, CONSILIER PLDM :“Este campanie electorala sa faca cat mai mult, show asta e scopul lor.”

Cativa consilieri ne-au spus ca din cele 52 de proiecte incluse pe ordinea de zi unele necesitau sa fie aprobate de urgenta. Astfel ca in acest an consilieri au votat doar 62 de proiecte, in timp ce peste 1600 sunt in asteptare. Mai multe din sedinte convocate in acest an au fost anulate din cauza neintelegerilor dintre consilieri, iar in ultimele doua luni alesii locali nu s-au intrunit din cauza vacantelor.
 

Veceslav BULAT, CONSILIER PPEM :“E vorba despre intreprinderi muncipale, tichetare electronica, bani de finantare.”

Mold-street scrie ca pe agenda de azi a Consiliului Municipal erau incluse 39 subiecte privind privatizarea terenurilor, unele din ele urmand sa ajunga, pe bani marunti, la niste milionari. De exemplu, un teren de peste 8 ari de pe strada Badulescu Bodoni, urma sa  intre in posesia companiei milionarului Gabriel Stati pentru mai putin de 10 mii de euro, desi pretul real ar ajune pana la 70 de mii.

Liderul fractiunii PSRM din Consiliu cere sa fie convocat biroul permanent pentru ca sa fie votata o alta ordine de zi in care sa fie incluse si proiectele socialistilor, iar proiectele dubioase sa fie excluse.