Google+

Elevii care studiaza in alta limba decat romana au sustinut prima proba repetata la examenul de bacalaureat: "- Capul ma doare - De la eseu? " - VIDEO

Elevii care studiaza in alta limba decat romana au sustinut prima proba repetata la examenul de bacalaureat: "- Capul ma doare - De la eseu? " - VIDEO
Embed:

Fara emotii si mai bine pregatiti. Asa au venit elevii care studiaza in alta limba decat romana la prima proba repetata la examenul de bacalaureat. 117 elevi vorbitori de limba rusa au sustinut examenul la limba romana. Pe langa cei care au luat note mai mici de cinci, mai au o sansa si cei care nu au reusit sa ajunga la examen, dar si absolventii care vor o nota mai mare.

 

“- Cum v-aţi descurcat? Poftim?- Cum aţi scris? - Eu limba română nu am învaţat-o, dar aşa din răsputeri mă strădui să scriu. - Zici că nu ai nevoie de română? - Dacă vreau eu nota 10?”

 

Obisnuiti deja cu trairile de la bacalaureat, elevii spun ca a doua oara a fost mult mai usor. Acum nu a mai fost nici Luceafarul, care  li s-a parut atat de dificil in sesiunea de baza.

 

“Luceafărul? Eu deja nici nu mai ţin minte.“

 

“Tii minte o strofa? - Nu m-am pregatit si nu am scris normal. - Dar acum te-ai pregatit? - Da.“

 

Pentru altii insa testul a ramas la fel de dificil.

 

“Capul ma doare. - Va doare capul de la eseu? - De la examen, foarte greu a fost.”

 

Acest baiat a luat 5 in iunie. Acum vrea mai mult.

 

“Nu-mi place această notă, sper să am mai mult.”

 

Iar acest tanar in sesiunea de baza s-a limitat doar sa-si semneze lucrarea si a plecat. Acum e convins ca va scrie mai multe.

 

“Eram stresat, aveam emotii. Dar acum nu ai emotii? - Nu, pentru ca am scris patru bac-uri si era mai usor, m-am mai dat.”

 

Sesiunea suplimentara va avea loc timp de o saptamana.

 

Alexandru FLEAS, SEF-ADJUNCT DIRECTIA EDUCATIE,CHISINAU:  “19 limba straina 21 discplina la solicitare si 24 limba materna.”

 

La sesiunea repetata vor participa peste patru mii de elevi.

 

Dupa anuntarea rezultatelor la examenele de bacalaureat au fost depuse peste 12 mii de contestatii, iar aproape doua mii de note au fost marite. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn