Google+

Elitele politice locale, mana in mana cu Rusia in „Razboiul hibrid” al Kremlinului contra Moldovei - Report.md

Presedintele rus, Vladimir Putin, ca om din KGB, actioneaza prin „operatiuni speciale”, iar cei pe care ii sustine Kremlinul vor fi obligati sa raporteze si sa faca lobby intereselor rusesti. Este opinia directorului adjunct al Centrului pentru armata conversie si studii de dezarmare din Kiev, Mihail Samus.

 

„Nu ma apuc sa dau sfaturi cetatenilor Republicii Moldova cu cine sa voteze. Dar sa spun ca Vladimir Putin, ca fost KGB-ist, actioneaza prin „operatiunilor speciale” – el este montat sa gandeasca astfel: daca ajuta o persoana – o face conditionat, acelei persoane i se pune in fata o misiune. Din experienta Ucrainei pot sa va spun ca, atunci cand Viktor Ianukovici a castigat alegerile cu suportul Rusiei, la Kiev a venit imediat Dmitrii Rogozin si a vizitat mai multe intreprinderi. si spunea deschis: noi vrem asta si asta”, a comunicat expertul ucrainean pentru Report.md.

 

Potrivit lui Mihail Samus, faptul ca Rusia se confrunta momentan cu anumite probleme economice nu ar trebui sa-i faca pe moldoveni sa creada intr-o eventuala implicare mai putin activa a Kremlinului in electorala din Moldova: „Kremlinul are suficiente resurse si parghii pentru a influenta cardinal alegerile si politica din Republica Moldova si din spatiul ex-sovietic in general.

 

Intr-adevar, Rusia trece printr-o perioada dificila din punct de vedere financiar, dar, pentru a influenta alegerile din Moldova si alte tari din regiune, fiti siguri ca s-au pus bani de-o parte. De obicei, in astfel de scopuri, sunt atrase fonduri de la oamenii de afaceri conectati la Kremlin. Asa s-a intamplat in Ucraina”, ne-a spus Mihail Samus.

 

 

Citeste mai departe pe: Report.md 

 

 

*Mihail Samus /FOTO: Uatoday.tv


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn