Google+

Expertii FMI, intr-o noua vizita la Chisinau

O noua misiune a Fondului Monetar International urmeaza sa soseasca la Chisinau in prima jumatate a lunii februarie. Vicepremierul, ministrul economiei, Octavian Calmac, a declarat pentru IPN ca a primit un raspuns preliminar de la FMI, care a initiat procedurile interne de coordonare a perioadei vizitei.

 

Potrivit ministrului, aceasta va fi o vizita de monitorizare a situatiei macroeconomice, situatia bugetului de stat, inclusiv instrumentele de politici financiar-bugetare si sistemul bancar.

 

„Acestea sunt elementele de baza asupra carora se va expune si partea moldoveneasca si reprezentantii FMI”, a declarat Octavian Calmac.

 

Ministrul a mentionat ca in urmatoarea vizita a reprezentantilor FMI nu se va discuta despre un posibil imprumut. „Poate unele elemente de viitor a unui program cu FMI vor fi atinse. Pentru negocieri va fi un alt format al misiunii, o alta echipa. Aceasta va fi deja an luna martie”, a mentionat Octavian Calmac.

Ultima vizita a misiunii FMI la Chisinau a avut loc in perioada 22 septembrie-6 octombrie, in contextul pregatirilor pentru consultarile periodice pentru anul 2015, precum si pentru a initia discutiile cu privire la politicile care ar putea sta la baza unui program sustinut de FMI. Dupa vizita, premierul de atunci Valeriu Strelet declara ca un nou acord memorandum cu Fondul Monetar International ar putea fi semnat doar dupa confirmarea de catre Parlament a noii conduceri la Banca Nationala a Moldovei, ca urmare a demisiei anuntate de catre guvernatorul Dorin Dragutanu.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn