Google+

Fara cladiri mai inalte de 12 metri, iar parcarile din capitala trebuie sa fie la cel putin 12 metri distanta de cladirile istorice. Noul proiect votat de CMC - VIDEO

Fara cladiri mai inalte de 12 metri, iar parcarile din capitala trebuie sa fie la cel putin 12 metri distanta de cladirile istorice. Noul proiect votat de CMC - VIDEO
Embed:

Constructia cladirilor mai inalte de 12 metri ar putea fi interzise pe mai multe strazi din centrul capitalei, iar parcarile ar trebuie sa fie amenajate la o distanta de cel putin 12 metri de la cladirile istorice. Aceste prevederi se contin intr-un proiect de decizie, propus astazi de comunistul Vasile Chirtoca si votat de. de 29 de consilieri municipali. Exceptie au facut cei din Partidul Liberal, care au lipsit de la sedinta.

 

Constructia cladirilor mai inalte de 12 metri ar urma sa fie interzisa pe mai multe strazi din centrul capitalei. Este vorba despre perimetrul strazilor Ciuflea, Bucuresti, Lev Tolstoi, Ismail, Sciusev, bulevardul Stefan cel Mare, inclusiv parcul Valea Morilor. Potrivit proiectului adoptat astazi de CMC, parcarile ar urma sa fie amenajate la cel putin 12 metri de la edificiile cu importanta istorica. Si constructiile din interiorul cartierelor aflate in aceasta zona la fel ar urma sa nu mai fie permise.


Vasile CHIRTOCA, CONSILIER MUNICIPAL PCRM: "Daca cineva a vazut Parisul, ati vazut ca in centrul orasului cladirile nu se diferentiaza intre ele decat cu un metru.”


Proiectul de bazaa fost votat de consilierii socialisti, comunisti, cei de la Partidul Nostru, alesii de la PPEM si un neafiliat. Nu insa fara discutii.


Adrian CULAI, CONSILIER MUNICIPAL PLDM: "-Este evident in zonele istorice sunt si terenuri private, ce faceti cu ele? Omul vrea sa construiasca, ce faceti? El vrea sa construiasca un bloc locativ, are dreptul sau nu?"


Vasile CHIRTOCA, CONSILIER MUNICIPAL PCRM: "-Eu nu numai nu am pretentii la care au planuri, dar eu si sustin. Putem sa-i propunem sa construiasca un obiect , care sa fie in ansamblu cu cel istoric."


Ghenadie DUMANSCHI, CONSILIER MUNICIPAL PLDM: "-De ce cladirile nu trebuie sa fie mai inalte de 12 metri? Nu este clar. Trebuie sa fie explicat de ce, nu ca asa a vrut cineva.”


Ulterior, s-a decis ca proiectul are nevoie de imbunatatiri, asa ca s-a creat un grup de lucru format din 7 consilieri, in frunte cu Vasile Chirtoca, ce va face mai multe modificari. Varianta finala a proiectului trebuie sa fie prezentata in cel putin 30 de zile. Consilierii liberali au lipsit de la sedinta.

 

-----------------------

 

Pentru proiect au votat:


PSRM - 18 consilieri

PPEM - 5 consilieri

PLDM - 0

PCRM - 2 consilieri

PN - 3 consilieri

1 consilier neafiliat

 

Cateva propuneri din cadrul proiectul sunt:

 

- se va interzice construirea cladirilor mai inalte de 12 metri in perimetrul străzilor: Ciuflea, Bucureşti, Lev Tolstoi, Ismail, Kogălniceanu, Stere, Şciusev, Ştefan cel Mare, inclusiv Parcul Valea Morilor.

 

- parcarile trebuie sa fie la distanta de cel putin 12 metri de la edifiiciile cu importanta istorica.

 

Proiectul a  fost voata in prima faza, insa urmeaza sa fie modificat. Consilierii municipali au propus ca acesta sa fie imbunatatit, iar pentru asta s-a creat un grup de lucru din 7 persoane, din toare fractiunile.

 

Astfel, in 30 de zile grupul de lucru urmeaza sa prezinte documentul final.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn