Google+

Federatia de Tenis din tara noastra, despre retinerile din dosarul meciurilor trucate: "Cele patru persoane nu sunt angajati ai FTM. CNA nu a solicitat nicio informatie de la noi" - VIDEO

Federatia de Tenis din tara noastra, despre retinerile din dosarul meciurilor trucate: "Cele patru persoane nu sunt angajati ai FTM. CNA nu a solicitat nicio informatie de la noi" - VIDEO
Embed:

Federatia de Tenis sustine ca nici un antrenor nu a fost retinut pentru trucarea meciurilor. Presedinta FTM a declarat astazi int-o conferinta de presa ca niciuna din cele 4 persoane, care au ajuns in izolatorul CNA nu sunt angajate ale federatiei. Saptamna trecuta CNA a anuntat ca au fost retinute 4 persoane suspectate ca aranjau meciuri de tenis, printre acestea fiind si un antrenor al Federatiei de Tenis.

 

Elena ORGAN, PRESEDINTE FTM: "Federatia de Tenis din Republica Moldova condamna trucarea meciurilor de tenis si pariurile in tenis. In legatura cu aceasta, comunicatul de presa publicat de CNA , FTM nu are nicio atributie vizavi de acest comunicat.

 

Reiteram ca cele patru persoane care au fost mentionate in mass-media precum ca sunt cercetate de CNA pentru trucarea meciurilor de tenis nu sunt angajati ai Federatiei de Tenis si FTM nu poate purta responsabilitate pentru actiunile si inactiunile persoanelor care practica tenisul.

 

Institutia noastra nu va ramane indiferenta de acest fenomen, trucarea meciurilor, este o incalcare destul de serioasa a legislatiei si a normelor in sport. Noi o sa intreprindem toate masurile necesare pentru a contracara astfel de actiuni ale oricaror persoane care au tangenta cu FTM.

 

FTM a facut demersuri oficiale catre CNA, insa nu a primit niciun raspuns vizavi de careva nume si persoane care au fost implicate in acest incident.


Cat despre Nichita Gluhoi, nu avem inregistrata asa persoana la FTM.  Nimeni nu ne-a sesizat pe noi privind astfel de incalcari. Este un semn de alarma, ar trebui sa inasprim conditiile, cu guvernul, cu Comitetul Olimpic. Noi, la FTM, avem un singur antrenor. Din discutiile  cu procurorul de caz, pana nu va fi o decizie finala nu vor fi difizate nume. Dupa definitivarea anchetei, daca vom fi sesizati de CNA, vom investiga acest caz."

 

Saptamana trecuta, CNA a anuntat ca au fost retinute patru persoane, suspectate ca aranjau meciuri de tenis si faceau astfel bani grei la casele de pariuri. Printre ei ar fi si un antrenor al Federatiei Moldovenesti de Tenis.

 

Solicitat astazi de ProTv, ofiterul de presa al CNA, ne-a comunicat ca unul dintre cei 4 retinuti s-a prezentat drept  Nichita Gluhoi, antrenor al federatiei, in plus el apare si pe site-ul institutiei unde se precizeaza ca are 21 de ani. Deoarece FTM dezminte ca aceasta persoana face parte din Federatie, CNA anunta ca este gata sa faca rectificarile necesare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn