Google+

Femeia care a murit, iar tanarul care a fost transportat in coma la spital dupa ce s-ar fi intoxicat cu gaz, sunt sotia si fiul fostului deputat Bastovoi

Femeia de 59 de ani care murit dupa ce s-ar fi intoxicat cu gaz este sotia semnatarului Declaratiei de Independenta si fost deputat, Andrei Bastovoi. Totodata, Mircea, unul dintre fii sai, a fost transportat in stare extrem de grava la spital.

 

O ruda a familiei Bastovoi a scris un mesaj pe pagina sa de socializare un mesaj prin care a anuntat despre decesul femeiei, dar si ca Mircea si-a revenit din coma.

 

 

 

 

 

 

 

VEZI SI: O femeie a murit, iar un barbat a fost transportat in coma la spital dupa ce s-ar fi intoxicat cu gaz

 

Andrei Baştovoi este un om de afaceri şi fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi semnatar al Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova.

Din 1994 până în 2011 a activat în cadrul Ascom Group. În cadrul companiei a fost manager principal de proiecte în Turkmenistan, Peru, Kazakhstan şi Africa de Est. A deţinut funcţia de vicepreşedinte executiv al ASCOM Group timp de 10 ani, a coordonat proiectele „Kazakhstan”, „Africa de Est” şi a dezvoltat tehnologii de procesare de gaze şi producere de energie.

 

În 2013 a fost condamnat la 9 ani de puşcărie, pentru că ar fi delapidat fonduri pe când era vicepreşedinte al Ascom Group şi pentru că ar fi comandat un dublu omor. În acelaşi dosar, pentru acuzaţia de delapidare de fonduri a fost condamnat şi fiul său, Valentin, care a primit 8 ani de închisoare.

 

Mai mulţi lideri de opinie considerau că dosarul este unul „fabricat”, iar un grup de experţi din România a stabilit că organele judiciare de la Chişinău au admis mai multe omisiuni în cazul lui Andrei Baştovoi şi l-au condamnat în lipsa unor probe clare. În iunie 2015, în cadrul unei noi jedinţe de judecată, celor doi li s-a mai redus din pedeapsă - pentru Andrei Baştovoi pedeapsa a fost mişcorată cu un an şi jumătate, iar pentru fiul său - cu un anSursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn