Google+

Fenomenul de care a fost lovita Moldova. Meteorologii explica ce s-a intamplat si de ce a nins atat de mult in ultimele doua zile. Cum va fi vremea in continuare

A nins, dar nu va mai ninge. Asta o spun meteorologii care explica de ce a nins ieri si astazi, dar si ce vreme ne asteapta mai departe.

 

Cum explica meteorologii ninsorile din 20 si 21 aprilie?

 

 Meteorologii spun ca este vorba despre un ciclon sudic care s-a amestecat cu umezeala, a evoluat rapid, iar in consecinta a nins abundent.

Totodata, specialistii sustin ca in urma fenomenului se asteptau la ninsori, insa nu se asteptau ca acestea sa fie atat de intense si abundente.

 

Ce inseamna ciclon sudic?


Ciclon sudic – ciclon care se deplasează spre teritoriul Europei din latitudini mai sudice: dinspre Marea Mediterană, Balcani, Marea Neagră şi Marea Caspică. Cicloanele sudice au o asimetrie termică pronunţată; iarna aduc ninsori abundente şi viscol, iar vara ploi torenţiale, averse, descărcări electrice.

 

Ciclonul sudic a afectat cel mai mult Republica Moldova, iar tarile vecine Romania si Ucraina au fost afectate izolat.

 

Ce se intampla mai departe si cum va fi vremea?

 

Specialistii de la Serviciul Hitrometeorologic de Stat spun ca nu va mai ninge, iar din aceasta seara incepe codul galben de e ingheturi. Se prevăd îngheţuri la suprafaţa solului cu intensitatea de -1..-4°С, izolat în aer 0..-3°С. Pe 22 aprilie îngheţuri în aer cu intensitatea de -1..-4°С.

 

Astfel, vom avea temperaturi cu minus pe timp de noapte inca cateva zile. Nu va mai ninge, insa vom avea parte de ploi slabe si ceata dimineata.

 

Pe 25 aprilie vremea incepe sa se incalzeasca.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn