Doua zile ca-n Evul Mediu au petrecut cei care au mers la Complexul Cultural Vatra. La curtea domneasca, improvizata acolo s-a jucat o nunta de toata frumusetea, iar regele a cautat cel mai brav cavaler ca sa-i incredinteze mana fiicei. Luptele medievale, muzica si bucatele specifice perioadei i-au teleportat pe toti cu cateva secole in urma.

Publicat:25.06.2018, 16:33


Festivalul Medieval arata de parca povestirile din cartile de istorie ar fi prins viata. Domnitorul a dat sfoara in tara ca vrea sa-si marite fiica, iar cavaleri de toate varstele s-au intrecut in a trage cu arcul si a lupta cu sabia. 

“A fost foarte greu, dar pentru a invinge, am facut tot posibilul.”

 Femeile au fost ademenite si ele in batalia improvizata. Aceste razboinice spun ca prietenia a fost motivul luptei lor. 

"Barbati, fiti atenti! Asa se obtine victoria.”

“Pare ceva neordinar pentru femei, dar e foarte interesant. Suntem prietene si mai mult ne jucam si ne distram.”

In premiera, anul acesta a fost organizat si un razboi pentru copii. Picii spun ca lupta nu este dureroasa daca nu-ti uiti armura acasa. 

“Un topor, un scut, o casca mi-am luat, o armura. Este putin dureros daca ajungi intr-un loc neinarmat.”

”Mie imi place. Este interesant sa te lupti.”

Nu au lipsit corturile si taberele medievale. Chiar si asa, oamenii de la curte recunosc ca hainele de pe vremuri nu sunt din cele mai comode, iar corturile - cam nepotrivite pentru ploaia puternica din prima zi de festival.

”Nu as vrea. Totusi, acum oamenii au o alta mentalitate. Sa reconstruiesti acest tablou este interesant, vesel, dar sa traiesti in ea nu e cea mai buna idee.”

La ospat gospodinele s-au intrecut la invartit placinte si pregatit bucate traditionale. De la mic la mare, vizitatorii spun ca muzica si atmosfera medievala i-au facut sa calatoreasca in timp. 

“Suntem la prima vizita. Foarte multe lucruri interesante.”

“Ne-au atras atentia luptele si fiica vrea sa vada incoronarea reginei. In muzeu am intrat sa vedem care erau metodele de pedeapsa.”

Festivalul Medieval a durat doua zile si este la a IV-a editie.