Google+

Firma ce masoara si va masura audienta televiziunilor din Moldova are beneficiari din offshore - mold-street.com

Si in urmatorii cinci ani compania AGB Nieslen va ramane masuratorul de audienta a posturilor TV ce activeaza in Republica Moldova, anunta Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA).

 

Preşedintele Comisiei de licitaţie, Eugen Sârbu, a spus că ofertele de participare au fost remise în adresa mai multor companii, însă ar fi fost recepţionate mai multe refuzuri decât oferte.

 

Licitaţie cu o singură ofertă

De fapt a fost o singură ofertă, care potrivit CCA a venit de la compania AGB Nieslen – măsurătorul de audienţă ce activează deja de mai mult de un deceniu în Republica Moldova.

 

În acelaşi timp Dragoş Vicol, preşedintele CCA a susţinut că la licitaţie ar fi fost invitate atât operatorul existent, dar şi două mari companii internaţionale - Kantar din Marea Britanie şi GFK din Germania.

 

Ultimele au refuzat să participe, deşi se arătau interesate. Motivul ar fi fost termenul prea scurt de 30 de zile pentru a depune oferta. 

 

În consecinţă membrii comisiei de licitaţie au votat cu 11 voturi pro şi 1 abţinere pentru acceptarea măsurătorului de audienţă AGB Nieslen, convenind asupra iniţierii negocierilor individuale, se mai arată într-un comunicat CCA.

 

Proces de selectare viciat

Decizia comisiei de licitare a CCA este însă contestată. Astfel postul PRO TV consideră că procesul de selectare a fost viciat şi îşi anunţă clienţii că nu va vinde publicitate pe baza punctelor de rating măsurate de această companie.

 

Potrivit PRO TV, de procesul de selectare s-a ocupat "o comisie formată din reprezentanti ai cinci televiziuni, dintre care patru vând publicitate prin două case de vânzări acuzate de înţelegere de cartel, casele de vânzări menţionate, cinci agenţii de publicitate şi doi clienţi locali".

 

CITESTE MAI DEPARTE PE MOLD-STREET.MD.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn