Google+

Florile din covorul instalat in fata catedralei si care a costat aproape 2 milioane de lei vor fi scoase din ghiveciuri si plantate in parcurile din capitala: "Ele deja mor, ce nu vedeti?" - VIDEO

Florile din covorul instalat in fata catedralei si care a costat aproape 2 milioane de lei vor fi scoase din ghiveciuri si plantate in parcurile din capitala: "Ele deja mor, ce nu vedeti?" - VIDEO
Embed:

Florile din covorul instalat in fata catedralei si care a costat aproape doua milioane de lei vor fi astazi scoase din ghiveciuri si plantate in parcurile din capitala. Desi o parte din ele s-au ofilit, autoritatile dau asigurari ca pierderile nu sunt mari. Silvia Radu spune ca vrea ca si la anul un asemenea covor sa apara in centrul capitalei.

 

Silvia Radu a inceput sedinta la primarie cu laude. Ea spune ca a primit o multime de mesaje din strainatate, dupa ce, la initiativa sa, au fost aranjate florile in fata catedralei.

 

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR: "Chisinaul a ajuns in presa internationala, dupa multi ani orasul nostru este mentionat pozitiv. Multi moldoveni s-au simtitm madri, am primit mesaje si din Spania si din Paris, de la Moscova, din Romania, majoritatea erau straini." 

 

Primarul recunoaste ca au fost si critici, insa spune ca nu le-a dat importanta. Silvia Radu isi doreste ca in fiecare an un asemenea covor din florii vii sa fie amenajat la Chisinau. 

 

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR: "Desi au fost multe critici, multi de la politicienti totusi s-a facut ceva minunat.  Bugetul municipal nu a fost prejudiciat. Pretul unei flori a fost de 11 lei, comparativ cu pretul din Moldova acest preti este de 15 lei."  

 

Responsabilii de la Spatii Verzi au anuntat astazi ca florile vor fi scoase din ghiveciuri si plantate in parcurile din capitala. Chiar daca o buna parte din ele s-au ofilit, autoritatile spun ca sunt pierderi, insa nu mari.

 

Galina LEAHU, SEFA IM SPATII VERZI: "E si natural cel putin 10, 15 la suta din plante sa ofileasca, dar fiti linistiti ca majoritatea plantelor vor fi reabilitatea si vor trai." 

 

Multi dintre cei care isi faceau astazi poze langa flori spun ca acestea nu mai arata atat de bine ca in prima zi. Si odata ce acestea s-au ofilit, investitia de aproape 2 milioane de lei a fost in zadar. VOX (5930)"O parte se ofelesc, insasi trebuia de ales alta specie de flori, muscate. Noi cand le punem acasa stau mult, insa nu le punem asa 20 de cm si ele fac tufe mari."

 

"Ele deja mor, ce nu vedeti? Aici sunt doua milioane de lei."

 

"Nu stiu ce o sa fie cu ele cand le vor pune in alt loc."

 

"Imi place ideea, imi pare rau ca asa de repede s-au ofelit, stiu ca trebuia sa le planteze in alta parte dar nu prea vad cum."

 

"Eu cred ca-si vor reveni depinde cum vor fi prelucrate." 

 

Desi initial Silvia Radu spunea ca acest covor compus din viole a costat 1 milion 800 de mii de lei, responsabilii de la Spatii Verzi au precizat ca pretul este, de fapt, de 1 milion 983 de mii de lei, argumentand ca primarul s-a gresit in cifre.

 

Cat despre licitatii, acestea nu s-au desfasurat pentru ca nicio compania nu s-a prezentat la termenul stabilit, iar mai tarziu, o singura firma si-a propus serviciile pentru a se ocupa de livrarea florilor.  


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn