Google+

Fostul director al liceelor „Orizont”, printre cei 18 cetateni turci declarati indezirabili. Unde se afla acesta

Fostul director general al retelei de licee „Orizont” se numara printre cei 18 cetateni turci, anuntati indezirabili si obligati sa parasească R. Moldova. Turgay Sen este insa liber, dupa ce a reusit sa paraseasca R. Moldova. Acesta a plecat in Kosovo pentru a conduce reteaua de licee din aceasta tara, scrie ZdG.md.

 

Pe 31 martie 2018, fostul director general de la „Orizont” a fost recunoscut bănuit într-un dosar penal deschis pentru  „finanţarea terorismului” şi „recrutarea, instruirea, beneficierea de instruire sau acordarea de alt suport în scop terorist”.

 

Conform informaţiilor deţinute de ZdG, Turgay Şen, care conducea liceele „Orizont” din R. Moldova din septembrie 2012, nu a recunoscut bănuiala imputată. El le-a spus procurorilor că are studii în drept şi că, niciodată nu a mai fost învinuit de fapte cu caracter extremist sau terorist.

 

Turgay Şen le-a zis procurorilor că a fost ultima dată în Turcia în octombrie 2015 şi că, de atunci, nu şi-a mai vizitat ţara, „din cauza regimului dictatorial instaurat de preşedintele acestei ţări”. Cu referire la faptele care i-au fost imputate, Şen a menţionat atunci că, în cercul său de cunoscuţi, nimeni nu susţine ideologii cu caracter extremist sau terorist şi că, şi în cadrul activităţii liceului nu sunt implementate asemenea ideologii, programul de studii fiind coordonat cu Ministerul Educaţiei şi monitorizat strict de această instituţie.

 

Tot atunci, Turgay Şen declara că liceul e o instituţie transparentă, iar activitatea sa este finanţată din veniturile proprii care provin din taxa de studii achitată de părinţi. Acesta le-a mai zis procurorilor că reţeaua de licee „Orizont” are fondatori din R. Moldova, România, Olanda, Danemarca, Turcia şi SUA, că îi cunoaşte pe toţi fondatorii şi că, nici unul dintre ei nu este membru sau adept al organizaţiilor teroriste unanim recunoscute de comunitatea internaţională.

 

Deşi, pe 31 martie 2017, lui Turgay Şen i-a fost aplicată interdicţia de a părăsi Moldova timp de 10 zile, la expirarea termenului, acesta a fost scos de sub urmărire penală pentru că „fapta nu întruneşte elementele infracţiunii”, iar una dintre concluziile procurorilor PCCOCS a fost că „vinovăţia persoanei de săvârşirea infracţiunii nu poate fi întemeiată pe presupuneri”.


CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn